Tatovering og trender:

- Det er såkalte «hipster-tatoveringer» som er in nå

Glem kunstneristiske tegninger og kraftige streker, nå er det minimalisme, geometri og «underboob» som gjelder.

TATOVERING OG TRENDER: Nå er det minimalisme som er det viktigste innen tatoveringsverden. FOTO: NTB Scanpix.
TATOVERING OG TRENDER: Nå er det minimalisme som er det viktigste innen tatoveringsverden. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ta en tatovering er blitt mer og mer vanlig i løpet av de siste årene. Faktisk så er det nesten mer normalt å ha foreviget ulike symboler og bilder i blekk et eller annet sted på kroppen - enn å ikke ha noe i det hele tatt.

Til tross for at tatovering har vært et populært fenomen i Norge i flere år nå, har likevel trendene forandret seg.

Jeg tipper de aller fleste husker tribal-tatoveringene fra 90-tallet? De svarte «krussedullene» som sto oppført på ønskelista til både kvinner og menn - og som nå pryder mange sin korsrygg.​ For ikke å snakke om de små kinesiske tegnene, som man ofte ser på baksiden av nakker, skuldre eller ankler.

Symboler og mønster

Nå har disse såkalte tatoveringstrendene igjen forandret seg. Etter en lengre periode hvor «alle» skulle ha små tekstsitater i løkkeskrift på håndledd og kragebein har det etterhvert begynt å dabbe ut. Nå er det geometri og symboler som gjelder - det forteller tatovør Tommy Berntsen til KK.

- Jeg ser at vi går mer og mer bort fra lange setninger, og heller velger korte ord og «statement»-tatoveringer. Det er også en betydelig mindre etterspørsel av sterke farger og omstendige tegninger.

- Jeg tror rett og slett de fleste har funnet ut at «det enkle ofte er det beste», for jeg har aldri lagt mer geometri-tatoveringer som jeg har gjort det siste året.

Psst! Nå skal ferie-tatovering bli tryggere.

Tynne streker. Korte ord. Små symboler. Det er det som er trendy nå, skal vi tro Berntsen.

Plassering

- I tillegg til det ser jeg en stor forandring i hvor på kroppen folk ønsker å plassere tatoveringene sine. Nå er for eksempel fingrene et veldig populært sted, selv om man ikke har så mange tatoveringer fra før. Sånn var det ikke før, da fingrene gjerne var et sted for de med hele kroppen full av blekk.

Berntsen trekker også frem ørene som en mer populær og «up and coming» plassering.

- Der går det mye i prikker og streker.

- Hva tror du vi kommer til å se mer av på tatoveringsfronten i årene fremover?

- I 2018 og 2019 tror jeg vi kommer til å se enda mer minimalistiske tatoveringer, type «blackwork» (tatovering uten farge). Farge har vært i gamet ganske lenge nå, men jeg tror flere og flere ønsker seg illustrasjoner i svart. Det er dekorativt, og man kan lage veldig mye ut av det, sier Berntsen.

Inspirasjon

Det sier også tatovør ved Memento Tattoo i Oslo, Kari Kjelskøy, seg enig i.

- De skal være små, og de skal være svarte. Det er såkalte «hipster-tatoveringer» som er in nå. Geometriske mønstre og mandalamønstre, sier hun og har stor tro på at det er en trend som vil fortsette de neste årene.

​- Jeg tror også den minimalistiske stilen som vi er i ferd med å gå inn i nå vil fortsette. Små og enkle tatoveringer med tynne streker - det er populært. Enkelt mønster og optiske illusjoner, sier Kjelskøy.

«Underboob»

Det er heller ikke til å legge skjul på at vi ofte finner inspirasjon i det forbildene våre velger å foreta seg. Dette gjelder også i tatoveringsverden - for ifølge Kjelskøy har «underboob»-tatoveringen, altså tatovering like under puppen til kvinner, blitt svært populært i løpet av det siste året.

- «Underboob»-tatovering ser vi uten tvil mer og mer av. Det er en trend jeg tror de fleste har fått øynene opp for etter at Rihanna tok en lignende en for noen år siden.

Artisten Rihanna (29) har tatovert et stort minnesmerke etter sin avdøde bestemor under begge brystene. 29-åringen har begrunnet tatoveringen som et symbol for at hun alltid kommer til å elske sin bestemor.

@dennisleupold : "we're going rock climbing"

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer