Årets inspirator:

– Det er skrekkelig koselig at en sliten tobarnsmor på 47 år kan være en inspirator

Hvem skulle tro at en barnevernsarbeider skulle bli en av årets største tv-helter? Med «Pørni» traff Henriette Steenstrup oss midt i hjertet.

HENRIETTE STEENSTRUP: «Pørni» ble til da en produsent mente det var på tide at Henriette skrev noe eget. Hun hadde det jo i seg. – Man skal ikke undervurdere at man noen ganger trenger at noen tror på deg, sier Henriette Steenstrup. FOTO: Astrid Waller
HENRIETTE STEENSTRUP: «Pørni» ble til da en produsent mente det var på tide at Henriette skrev noe eget. Hun hadde det jo i seg. – Man skal ikke undervurdere at man noen ganger trenger at noen tror på deg, sier Henriette Steenstrup. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Se her. Det ene beinet er blitt en centimeter lengre enn det andre.

Henriette Steenstrup humper fram på krykker og forteller om artrose i begge knær. Ikke utløst av hard trening. Heller ikke av alder. ­Snarere av livet sjæl. Men nå har orto­pedene fjernet kalkavleiringer og flyttet på leggbeinet inne i kneet, med det resultat at beinet har ­skiftet form.

– Jeg ser jo ut som om jeg står i en kon­stant høyresving på Trysil, sier Henriette og demonstrerer skjær på innerskia.

– Men de skal operere det andre også, så da blir begge to like lange.

– Aldri så galt at det ikke er godt for noe?

– Nei. Haha!

KK har kåret Henriette Steenstrup til «Årets inspirator» i vår tradisjonsrike «Årets kvinner»-kåring. Vi møter skue­spilleren og komikeren til intervju hjemme på Sogn i Oslo, og Henriette byr på kaffe i Mummidalen-kopper foran peisen. Forresten henter vi kaffen selv, siden «Årets ­inspirator» har begrenset livsutfoldelse for tiden. Hva synes hun om utmerkelsen? Henriette smiler, oppriktig glad:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer