Clusterhodepine

– Det er som å få en slegge i tinningen

Hege (45) har kronisk migrene og clusterhodepine.

LEVER MED SMERTER: Hege Kleven lever med migrene og clusterhodepine, og har opplevd hjerneslag.  Foto: Anders Bergersen
LEVER MED SMERTER: Hege Kleven lever med migrene og clusterhodepine, og har opplevd hjerneslag. Foto: Anders Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Det begynte i 2002 da Lillehammer-jenta Hege Kleven (45) var 32 år.

Hun får hun mer og mer vondt i hodet, og er en hyppig gjest på legevakt og sykehus. Stiv nakke? Kjevebetennelse? Legene er ikke sikker. Hun blir både frustrert og oppgitt.

Etter hvert blir smertene så intense at hun sendes til Oslo universitetssykehus. Der finner de ut at hodepinen er kronisk – og at Hege lider av migrene og clusterhodepine. Siden den gang har Hege levd med smerter døgnet rundt.

– Når jeg får anfall, er det som å få en slegge slengt i tinningen eller en syl inn under øyet. Jeg får store ansiktssmerter, forklarer hun.

LES OGSÅ: Fikk hjerneslag som 33-åring

Smertebehandling

En gang hadde Hege clusterhodepine i elleve dager i strekk og måtte legges inn på sykehus for å få smertebehandling. Da hun ble skrevet ut, ville hun ikke ta medisiner.

– Jeg vil ikke leve et liv på sterke medisiner for å klare å fungere. Jeg har testet ulike medikamenter, på meg funket de ikke noe særlig, sier Hege, som ikke har noe valg når smertene blir altfor uutholdelige – da må hun ta smertestillende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer