Klasehodepine

- Det er som en motorsag skjærer gjennom hodet

Flere ganger er Maria Winther (22) blitt hentet med ambulanse fordi hun har vært en fare for seg selv når anfallet med klasehodepine kommer.

EKSTREMHODEPINE: Maria Winther har flere ganger blitt hentet av ambulanse på grunn av den intense hodepinen som plager henne kronisk. FOTO: Privat
EKSTREMHODEPINE: Maria Winther har flere ganger blitt hentet av ambulanse på grunn av den intense hodepinen som plager henne kronisk. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Maria befinner seg stort sett i sengen, dag som natt. De ekstreme hodesmertene hindrer henne å kunne å leve det livet hun ønsker.

– Det er et konstant smertehelvete. Det kan beskrives som en motorsag som skjærer inn i hodet, og kniver som vris rundt bak øynene. Det er ikke mulig å ligge i ro. Hele kroppen skjelver. Jeg har smerter hver eneste dag, er aldri smertefri, får aldri innhentet meg. På Rikshospitalet betegner de min situasjon som et av de verste tilfellene i Norge, forteller Maria til KK.

For Maria handler alt om håp. Håp om å få en behandling som kan fjerne eller vertfall kontrollere smertene, og gi henne livskvaliteten tilbake.

Et liv med komplisert migrene og klasehodepine

– De første migreneanfallene kom 7-års alderen, da jeg gikk i første- eller andreklasse på barneskolen. Jeg kunne dra hjem, sove, og jeg var bedre neste dag. Så begynte smertene å komme oftere og oftere, og ble gradvis sterkere og sterkere. På ungdomsskolen hadde jeg migrene hver dag. Migrenen er nå kronisk.

Da hun begynte på videregående kom klasehodepinen i tillegg.

– Klasehodepine er ekstremt smertefullt. Anfallene gjør det utfordrende å leve. Jeg klarer ikke å snakke eller tenke. Eneste fokus er smertelindring og å puste. Flere ganger har jeg blitt hentet med ambulanse fordi jeg har vært en fare for meg selv når anfallet kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.