Hanne Krogh:

- Det er som om du ikke eier deg selv lenger

Når Hanne Krogh merker at hun blir for mye Hanne Krogh, setter hun seg i bilen og kjører til Lambertseter, der hun vokste opp.

– Vi hadde så mye moro, og Minken ble gudmor til datteren min. Jeg savner henne hver dag, forteller Hanne, om venninnen Minken Fosheim, som døde i 2018. FOTO: Astrid Waller
– Vi hadde så mye moro, og Minken ble gudmor til datteren min. Jeg savner henne hver dag, forteller Hanne, om venninnen Minken Fosheim, som døde i 2018. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Året er 1975. Det er dagen før juleferien. Hanne Krogh, 19 år, sitter på kontorjobben på ­Grünerløkka og prøver å holde de depressive tankene unna. Skuespillerkarrieren er lagt på hylla, og hun orker ikke tanken på å gå på forelesningene i litteraturvitenskap. Hun som har vært på turné siden hun var 12 år, vunnet Grand Prix to ganger, er gjenganger på forsiden av «Det Nye» og selve personifiseringen av Thorbjørn Egners lykkelige viser. Nå mangler livet lys. Kontoret er kaldt. Flybilletten hjem til mamma i Haugesund ligger på skrivebordet.

Så ringer telefonen. Telefonen som skal forandre alt.

Velkommen inn i eventyret Hanne Krogh.

– Vent litt. Er det meg?

Hanne Krogh spisser ørene mot høyttalerne i Palmen restaurant på Grand Hotel. «I’ll be home for Christmas», lover stemmen, mens Hanne ser ut som om hun leter i sitt musikalske bibliotek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer