Vibeke Løkkeberg:

– Det er undervurdert hvor vondt det er, selv om man er gammel

Høsten 2021 ble Vibeke Løkkeberg enke. Nå snakker hun ut om sorgen over å miste sitt livs kjærlighet.

VIBEKE LØKKEBERG: Selv om det siste året har vært tungt for Vibeke Løkkeberg etter at hun mistet mannen sin gjennom 50 år, har hun fortsatt glød og pågangsmot. FOTO: AGNETE BRUN.
VIBEKE LØKKEBERG: Selv om det siste året har vært tungt for Vibeke Løkkeberg etter at hun mistet mannen sin gjennom 50 år, har hun fortsatt glød og pågangsmot. FOTO: AGNETE BRUN. Vis mer
Publisert

– Og her pleier jeg å sitte å skrive.

Forfatter, kunstner, regissør og legende Vibeke Løkkeberg peker mot en mørk, men akk så innbydende krok av hjemmet sitt.

Omgitt av ambassader ligger det, huset hun bor i, eller kanskje bør vi si villa. For helt siden 1899 har «Villa Nissen», etter arkitekt Henrik Nissen som også selv bodde i huset, kastet glans over gaten det hører hjemme i. Huset sto der da Kong Håkon ble Norges første konge etter unionsoppløsningen, gjennom to verdenskriger har det stått støtt, gjennom kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Og det var der da Vibeke Løkkeberg ble enke i 2021.

Mange overraskelser

Treet på andre siden av gaten må, i år som i fjor, gi fra seg sin gule manke til vinden. Den høstvinden man nesten kan kjenne helt inn gjennom de store karnappvinduene. Vibeke inviterer til den hvite sofaen foran disse vinduene, serverer te og setter seg. Det er dunkelt i rommet. Hun ser nesten mektig ut der hun sitter, men også sårbar.

– Jeg har fått mange overraskelser etter at Terje døde. Det å få lov til å synke ned i en sorg er ikke opplagt når du blir enke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer