Vennskap:

- Det er utrolig viktig å sette av tid til venner, selv om du er opptatt med kjæreste og barn

Mange har en tendens til å «glemme» vennene i tidsklemma.

VENNSKAP: Gode venner som er der for oss i medgang og motgang, er altså helt avgjørende for vår helse og livskvalitet - noe også forskning viser. FOTO: NTB Scanpix
VENNSKAP: Gode venner som er der for oss i medgang og motgang, er altså helt avgjørende for vår helse og livskvalitet - noe også forskning viser. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gode relasjoner gir god livskvalitet. De er på en måte naturens egen lykkepille - uten bivirkninger. Mange glemmer vennene litt når barn og kjærester krever sitt, men ekspertene er enige om at de er en viktig prioritering hele livet.

- Gode venner som er der for oss i medgang og motgang, er altså helt avgjørende for vår helse og livskvalitet - noe også forskning viser. I nære relasjoner kan du være deg selv, slippe ned guarden og ventilere hverdagens små og større utfordringer, enten det handler om parforholdet eller helt andre ting, sier Kate Elin Søyland, som er familie- og parterapeut ved Åpen Dialog i Sandnes.

LES OGSÅ: 15 ting alle kvinner burde vite om vennskap

Er i sin egen boble

Hun forteller at det er langt fra uvanlig å glemme vennene i ekstra travle perioder av livet.

- Når vi blir oppslukt av noe nytt, for eksempel barn eller en ny kjæreste, tar det mye oppmerksomhet. Vi er litt i vår egen boble. Det som er viktig er å kunne snakke om det, og eventuelt ta en time sammen hos en familieterapeut. Venner er den familien du velger selv, sier Søyland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer