Fødselsmerke:

- Det er vondt å tenke tilbake på kommentarene jeg har fått. Det har preget meg, og som tenåring slet jeg med veldig dårlig selvtillit

Hele livet til Marina dreide seg om å skjule hvordan hun egentlig så ut. Helt til hun plutselig en dag fikk nok.

FØDSELSMERKE: 26 år gamle Marina kan fortsatt få spørsmål om noen har slått henne eller om det gjør vondt. Likevel føler hun seg sterkere enn hun noen gang har gjort. FOTO: Privat
FØDSELSMERKE: 26 år gamle Marina kan fortsatt få spørsmål om noen har slått henne eller om det gjør vondt. Likevel føler hun seg sterkere enn hun noen gang har gjort. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Svenske Marina Isaksson (26) ble født med et stort fødselsmerke som dekker halve ansiktet. I flere år som tenåring gjorde hun alt hun kunne for å skjule dette for omverden. Hun hatet seg selv og den hun var.

- Jeg var livredd for at noen skulle se merket mitt. Jeg måtte sminke meg hver gang jeg skulle ut av huset, jeg dukket aldri hodet under vann og jeg måtte alltid sitte tett inntil veggen da jeg satt rundt et bord. Og aldri i livet om jeg kunne legge hodet på en pute eller et pledd! Hele livet måtte planlegges, sier hun til KK.

Da hun var liten jente tenkte hun derimot svært lite over fødselsmerket sitt. Hvis noen stirret henne i ansiktet eller slengte fra seg kommentarer stirret hun bare tilbake eller ristet det av seg. De virkelige kompleksene kom ikke før hun var rundt 12-13 år. Typisk den tiden hvor utseende plutselig begynner å spille en betydelig rolle.

Dårlig selvtillit

- Det er vondt å tenke tilbake på hvilke kommentarer jeg faktisk har fått. Det har preget meg, og som tenåring slet jeg med veldig dårlig selvtillit. Jeg kommer for eksempel aldri til å glemme da en gutt på skolen kalte meg for et monster. Jeg har også fått kommentarer som «huff, det ser vondt ut. Kan du ta det bort?», «du ser ekkel ut» og «jeg tørr ikke å snakke med deg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer