Underlivsfremfall:

- Det føltes som om livmoren skulle komme ut av skjeden

Karoline (23) måtte fysisk klemme livmorhalsen opp og tilbake for å kunne gå på do. Likevel ville ikke legene operere henne.

UNDERLIVSFREMFALL: Etter to tette fødsler, opplevde Karoline at livmoren sank ned. Men det krevdes mye mot og en lang kamp før hun fikk hjelp. FOTO: Privat
UNDERLIVSFREMFALL: Etter to tette fødsler, opplevde Karoline at livmoren sank ned. Men det krevdes mye mot og en lang kamp før hun fikk hjelp. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Karoline Solli er 23 år og mamma til Emil (3) og Nellie (2). Familien bor på Noresund. Karoline har valgt yrket doula og er nå lærling på et sykehjem, for å bli helsefagarbeider.

Utdannelsen er ikke tilfeldig. Karoline har selv erfart hvor vanskelig det kan være når man ikke blir møtt med forståelse fra helsevesenet etter en fødsel. En doula er en fødselspartner som gir emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte til en kvinne og hennes partner under hele fødselsprosessen, og også i tiden før og etter fødselen.

– Jeg ønsker å gjøre en forskjell for gravide og deres partnere. Bakgrunnen er at jeg selv har kjent på kroppen at alt ikke nødvendigvis går etter boka, selv om man er ung og frisk. Det er viktig å ta vare på kvinnene etter fødselen også, sier Karoline.

Bedre forberedt til neste fødsel

Karoline fikk smerter både i halebeinet og skambeinet da hun fødte Emil i august 2019. Hun fødte den gangen liggende på ryggen, og følte stillingen både ukomfortabel og unaturlig. Hun ble overrasket over at jordmoren ikke foreslo en mer hensiktsmessig fødestilling. Plagene gikk over etter noen dager, og Karoline merket ikke noe spesielt med underlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer