Jan Eggum

- Det gjelder å holde seg aktiv

Med nylig 70-årsjubileum, hvorav 50 år har vært tilbrakt i rampelyset, har visekunstneren energi og drive som imponerer. På farten, med gitaren som trofast kamerat, lever Jan Eggum livet til fulle.

LANG KARRIERE: - Jeg har alltid gått mine egne veier, sier Jan Eggum - som er på farten som aldri før. Foto: NTB
LANG KARRIERE: - Jeg har alltid gått mine egne veier, sier Jan Eggum - som er på farten som aldri før. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Han har en medfødt rastløshet og lengsel. Er han hjemme, lengter han ut. Er han på reise lengter han bestandig hjem. Han trenger begge delene, eller sidene, innser Jan Eggum.

Vi møter ham i Oslo, der han er på snarvisitt mellom pendling til hjemmene i Bergen og Skien. Han er full av prosjektplaner for de kommende årene, bant annet skal nye forestillinger og en musikal realiseres – i tillegg til nye låter, der ideene ligger lagret i mobiltelefonen.

Han skroller gjennom listen med utallige titler. Det er oftest musikalske ideer som oppstår først, og som han deretter lager en tulletekst til på engelsk – for senere å ikle norsk språkdrakt.

- Du virker til å ha en mye energi og lever hektisk. Hvor kommer driven din fra?

– Mye handler om gleden ved å være et skapende og kreativt menneske. Responsen fra publikum gir dessuten tilflyt av energi. Det gjelder enten jeg opptrer for et lite publikum eller for en fullstappet konsertsal. Har man har passert 60 og 70 er det en fordel å kunne dra veksler på denne energien. Men det handler også mye om innstilling. Enkelte på min alder – og kanskje enda yngre – har tendens til å begynne å flate ut. De setter seg ned. Jeg tror det er en farlig tendens som fort kan føre til at man går litt i frø. Jeg mener det gjelder å holde seg aktiv, selv om man skulle ha noen plager. For egen del går jeg på åtte forskjellige tabletter daglig, men det hindrer meg ikke i å holde meg aktiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer