– Det gjør vondt i mammahjertet at jeg ikke kan bidra til at hun blir frisk

Mamma Kine (46) vet det er lenge til datteren Marie (21) kan flytte for seg selv. Fasen med voksne barn er annerledes enn planlagt, men Kine og mannen er ikke i tvil om at de gjør det rette.

BEDRE I VARMEN: Marie og mamma Kine på tur i Bulgaria, sensommer 2022. Marie har mindre smerter i varmen. Foto: Privat
BEDRE I VARMEN: Marie og mamma Kine på tur i Bulgaria, sensommer 2022. Marie har mindre smerter i varmen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da Vi.nos journalist ringer, orker ikke Marie Pedersen Murby å snakke. Mamma Kine Pedersen beklager, men forteller at datteren er sliten og må hvile på rommet sitt. Det er ingen uvanlig situasjon for familien på Nordstrand i Oslo, som består av mamma Kine, pappa Rune, storesøster Marie og lillebror Jonas (19), pluss hunden Fiona (2).

– Marie var et nysgjerrig barn, som alltid hadde mange baller i luften, sier Kine.

– Hun var aktiv, og prøvde flere idrettsgrener. Dessuten var hun kreativ, denne evnen har hun beholdt, og den hjelper henne til å holde ut sykdommen.

Det var nyttårsaften 2015 alt endret seg.

Vondt å ikke kunne hjelpe

Marie var 13 år og drev aktivt med bryting. Da hun fikk kyssesyken, regnet foreldrene med at datteren ville være dårlig en stund. Men da hun aldri kom seg, kontaktet de lege. Marie var sengeliggende i mange måneder. Hun måtte ha hjelp til alt fra å spise og gå på do, og familiens tidsregning deles i før og etter Marie ble syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.