Nettshopping

Det gode (nett)liv

Da Mariell Øyre flyttet fra London til Lærdal i Sogn tok hun med seg hverdagsluksusen og de urbane vanene.

HANDLE PÅ NETT: Siden Mariell begynte med blogg som tenåring, er mye skjedd i ­livet hennes. Først og fremst Saga (1) og Jostein.  Foto: Mariell Øyre
HANDLE PÅ NETT: Siden Mariell begynte med blogg som tenåring, er mye skjedd i ­livet hennes. Først og fremst Saga (1) og Jostein. Foto: Mariell Øyre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen bak bloggen Hjartesmil er 27 år gamle Mariell, som det siste året har blogget fra Lærdal, en liten bygd innerst i Sognefjorden med litt over to tusen innbyggere.

Herfra handler hun alt mellom himmel og jord på nettet, i likhet med stadig flere andre. Ifølge tall fra DIBS, en ledende operatør innen onlinebetaling, handlet nordmenn på nett for hele 90,6 milliarder kroner i fjor, og det er et tall i økning. 

– Eg kjøper verkeleg alt mogeleg på nett, minst éi bestilling i veka, men ofte meir: vin, sminke, hudpleie, sjokolade, klede til både meg og dotter mi, leiker, bilsete, sengetøy, interiørvarer, notatbøker, postkort, tapet, frø til kjøkkenhagen, badebomber, reiser, forteller Mariell om egne nettvaner. 

– Det neste blir spekemat! Tind, som eg liker spekematen til, har nettutsal!

LES OGSÅ: Nettshopping: -Hvert klikk du gjør blir analysert og algoritmer blir skreddersydd til å matche din smak

Det er ikke bare pizza du kan bestille på døra lenger. Nybakt brød, middag fra byens restauranter, langtidskokt kraft, nykvernede kaffebønner – alt er bare et tastetrykk unna, spesielt for folk i byen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer