Ung Ufør

– Det handler ikke om at jeg ikke vil

Kesia sliter med angst og ADHD, og makter ikke å jobbe eller gå på skole. Drømmen er likevel å bli sosionom, slik at hun kan hjelpe andre.

– Det handler ikke om at jeg ikke vil
Publisert
Sist oppdatert

Hun framstår som ungdom flest, på utsiden, men kampen Kesia M. Andersen Næsse (24) har kjempet på innsiden, er det få som ser.

Unge mennesker i 20-årene drømmer som regel om utdanning og jobb. Kesia har også disse drømmene, men er innstilt på at det vil ta litt lengre tid.

Vi er hjemme hos moren Merete (55) og stefaren Per Ole (67) i Trøgstad i Indre Østfold. Kesia hadde på forhånd et sterkt ønske om å møtes på «hjemmebane», det føles tryggere.

– Jeg er ofte hjemme hos mamma og Per Ole. Støtten fra dem betyr utrolig mye for meg, og vi har en fin dynamikk sammen. Mamma og jeg er dessuten bestevenner og kan snakke om alt.

Mor Merete nikker samtykkende. Det er åpenbart at forholdet mellom mor og datter er varmt og nært.

Kesia vokste opp sammen med begge foreldrene i hjertet av Oslo. De ga henne en trygg barndom. Faren Frode har alltid stilt opp og har hatt en sentral plass i Kesias liv.

– Som barn var jeg veldig intens og hadde masse energi. Jeg kunne lett bli for «voldsom» for dem rundt meg. Jeg var også utrolig sta og skulle ha ting på min måte – noe som ikke alltid var like populært, innrømmer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer