Kjersti Annesdatter Skomsvold:

– Det har tatt meg lang tid å skjønne at man ikke trenger å være på topp hele tiden

To av bøkene hennes er blitt til på Post-itlapper. Den første da hun lå syk av ME. Den andre da hun hadde baby på armen.

SUKSESSFORFATTER: Kjersti Annesdatter Skomsvold har blitt mor til to, og er bokaktuell med romanen «Barnet»:
– Jeg skriver om det som skurrer. Om jeg har sovet godt setter jeg meg ikke ned og skriver om det. FOTO: Agnete Brun/Forlaget Oktober
SUKSESSFORFATTER: Kjersti Annesdatter Skomsvold har blitt mor til to, og er bokaktuell med romanen «Barnet»: – Jeg skriver om det som skurrer. Om jeg har sovet godt setter jeg meg ikke ned og skriver om det. FOTO: Agnete Brun/Forlaget Oktober Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjersti Annesdatter Skomsvold var midt i ingeniørstudiene i Trondheim da hun ble rammet av ME. Utslått av sykdommen måtte hun avbryte studiene og flytte hjem til mamma og pappa i Oslo.

Men i løpet av årene hun lå i mørket i sokkelleiligheten til foreldrene vokste noe fram. Noe nytt som aldri hadde vært der før, og som begynte å leve i tomrommet mellom sengen og veggene. Kjersti begynte å skrive. På gule Post it-lapper. Ett ord i dag, kanskje to i morgen, avhengig av formen. Slik vokste den frem, historien om gamle Mathea som snart skal dø.

Selv skulle Kjersti leve. Gradvis kom lyset tilbake. Kreftene. Og romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» ble en suksess da den kom ut i 2009. Ikke bare ble Kjersti tildelt Tarjei Vesaas debutantpris, den underfundig romanen ble i tillegg oversatt til 22 språk, og ble senere suksessforestilling på Nationaltheatret.

– Fortelleren ligner meg

Siden har Kjersti skrevet flere bøker, og er i disse dager aktuell med sin seneste roman «Barnet». Også den har fått sin unnfangelse på Post it-lapper. Men denne gangen var ikke årsaken ME. Denne gangen har Kjersti Annesdatter måttet sverge til gule lapper fordi hun har blitt mor. To ganger, med kun ett års mellomrom. Gått rundt med et barn på armen og forsøkt å finne tid mellom slagene til å skrive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer