«Den siste filmen»

– Det har vært et fantastisk liv

I disse dager slippes «Den siste filmen» fra Petter Vennerød – en film om den siste tiden av hans liv. – Vi tok hverandre aldri for gitt, sier kona Karianne Førland Vennerød (65), som har ferdigstilt filmen.

SAMMEN: Karianne og Petter fikk oppleve et nært og godt samliv. – Vi fulgte hverandre hele veien på en fin måte, selv om han var syk, sier hun. (Bilde fra filmen. Foto: Merkur Film/Norsk filmdistribusjon)
SAMMEN: Karianne og Petter fikk oppleve et nært og godt samliv. – Vi fulgte hverandre hele veien på en fin måte, selv om han var syk, sier hun. (Bilde fra filmen. Foto: Merkur Film/Norsk filmdistribusjon) Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Snurr film!» het det i gamle dager. La oss derfor begynne denne artikkelen med å snurre film – bakover i tid.

Året var 1986, og en ung Karianne Førland hadde nylig flyttet fra hjembyen Kristiansand til hovedstaden. Nå satt hun på en kafé med et stykke papir og en blyant foran seg. Med stillingsannonsen fra filmduoen Wam og Vennerød friskt i minne, skrev hun søknaden om å bli produksjonssekretær i filmselskapet deres, Mefistofilm.

– Jeg hadde sett noen av filmene deres, og særlig «Svartere enn natten» hadde gjort inntrykk på meg. Dessuten ønsket jeg å jobbe med noe kreativt, forteller hun.

Med søknaden i veska, ruslet Karianne opp til Mefistofilm på Frogner og leverte den fra seg. Så var det bare å vente.

Lite visste Karianne den gang da at dette skulle bli starten. Starten på et helt liv – sammen med Petter Vennerød. For Karianne fikk jobben – og kjærligheten attåt.

Frie tanker

Hun husker det så godt. Det første møtet. Ni år eldre Petter var «streng og ordentlig» der han satt og understreket at i Mefistofilm skulle det være struktur, punktlighet og orden i sysakene. Karianne likte rammene, og raskt ble hennes nye arbeidsplass et fint sted å være. Ikke at det var forelskelse ved første blikk – for det var det ikke. Det var mer det at innenfor den strukturen Wam og Vennerød satte, blomstret et fantastisk kreativt miljø. Tett og hjertevarmt, frittenkende og raust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.