Rusproblemer:

- Det kommer til et punkt hvor du skjønner at broren din er narkoman, selv om han ikke sitter på gata

- Jeg var i ferd med å gi deg opp, sier storesøster Janne til lillebror Kim som ruset seg i årevis. Dette er historien om at det finnes en vei ut.

RUSMISBRUK I FAMILIEN: - Det har vært perioder jeg har vært redd for at Kim skal dø, sier storesøster Janne til KK. FOTO: Astrid Waller
RUSMISBRUK I FAMILIEN: - Det har vært perioder jeg har vært redd for at Kim skal dø, sier storesøster Janne til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en tid der han aldri kom hjem. Der han ikke så oss i øynene, ikke ga oss en klem. Det var en tid der vi ikke visste hvordan helgen ville gå. Om vi fikk den fryktede telefonen på mandag. Det var en tid der rus styrte alt – og alle ble styrt av rus. Den tiden er over.

Det er storesøster og blogger Janne Reitevold (38) som skriver om lillebroren sin, Kim Aalborg (35) på bloggen. Kim, lillebroren hun var så stolt av og så nær, men som skled unna henne da han kastet bort store deler av voksenlivet sitt på rus. I disse dager har han vært med som smilende og svettende deltaker i 71 grader Nord, og ser ut som han aldri har drevet med noe annet enn allværsjakke-aktiviteter.

Det har han.

- Jeg flytta til Hemsedal like etter videregående for å stå på ski, jobbe litt som instruktør og for å røyke hasj, sier Kim.

Etter hvert ble det mer og mer av sistnevnte aktivitet. Og etterhvert ble det litt andre ting også. Piller, kokain, amfetamin. Stoffer som gjør at du ikke lenger kan skjule deg bak et ferniss av at alt er OK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer