Vil belyse farene

– Det kunne endret livet vårt for alltid

Prins Joachim og prinsesse Marie snakker ut om da prinsen ble rammet av blodpropp i hjernen.

FOR DEN GODE SAK: Prinsesse Marie og prins Joachim ønsker å skape oppmerksomhet rundt farene ved blodpropp og slag. Joachim har selv opplevd å få blodpropp i hjernen. Her fra feiringen av dronning Margrethes 75-års dag. Foto: Lise Åserud /NTB
FOR DEN GODE SAK: Prinsesse Marie og prins Joachim ønsker å skape oppmerksomhet rundt farene ved blodpropp og slag. Joachim har selv opplevd å få blodpropp i hjernen. Her fra feiringen av dronning Margrethes 75-års dag. Foto: Lise Åserud /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 ble det kjent at prins Joachim av Danmark var rammet av blodpropp i hjernen, og innlagt på sykehuset i Toulouse for operasjon.

Prinsen var på slottet Château de Cayx med resten av familien da han ble syk. Bare dager før feiret familien prins Felix' 18-årsdag, med blant andre prins Joachims ekskone, grevinne Alexandra.

Joachim ble innlagt bare timer etter at hadde gitt et intervju med fransk presse, der ingenting tydet på at noe var galt.

Modellsønn

Prins Joachim ble født som nummer to i den danske arverekken, etter sin bror prins Frederik. I ekteskapet med Alexandra Manley, som han giftet seg med i 1995, fikk Joachim sønnene Nikolai og Felix. Førstnevnte har vært å se i en rekke modellkampanjer for luksusmerker som Burberry og Dior.

Lykken på ny

Joachim og Alexandra skilte seg etter i 2005, ti års ekteskap, og Joachim skulle finne lykken på nytt med franske Marie, som han har barna Athena og Henrik med.

DÅP: Prins Joachim og prinsesse Marie holder barnedåp i Møgeltønder kirke 20.mai 2012. Dåpsbarnet er prinsesse Athena Marguerite Franoise Marie. Storebror prins Henrik sitter stolt ved siden av. FOTO: Keld Navntoft/NTB
DÅP: Prins Joachim og prinsesse Marie holder barnedåp i Møgeltønder kirke 20.mai 2012. Dåpsbarnet er prinsesse Athena Marguerite Franoise Marie. Storebror prins Henrik sitter stolt ved siden av. FOTO: Keld Navntoft/NTB Vis mer

Prinsen tar utdannelse

Paret bodde lenge i Danmark, og det kom som en overraskelse på mange da det i august 2019 ble kjent at familien fra nå av skulle bo i Paris, der Joachim skulle ta fatt på en militær utdannelse.

Grunnet korona har paret vekslet mellom å bo i Frankrike og Danmark, og Joachim har svart hemmelighetsfullt på hvorvidt familien vil flytte til Frankrike permanent.

Åpen om blodproppen

Nylig, i april 2021 stilte prins Joachim og prinsesse Marie opp i et intervju via skjerm, med Hjernesagens medlemsblad, der de fortalte om hvordan blodproppen hadde påvirket ikke bare Joachim, men også hele familien:

– Det kunne endret livet vårt for alltid, sa paret i intervjuet fra den danske ambassaden i Paris.

Ifølge hoffet ønsker prinsen og prinsessen med intervjuet spesielt å understreke to viktige poenger: At man alltid må ta tegn på slag alvorlig og reagere omgående – og at man ikke må glemme de pårørende til den rammede. ⁣

Har vært heldig

Blodpropp kan lede til hjerneslag. Mange eksperter har uttalt at prinsen har vært heldig, og at det er takket være rask behandling at han har kommet fra sykdommen uten varige skader.

Selv sier prins Joachim og prinsesse Marie i det ferske intervjuet:

– Det er vanskelig å tenke på hvordan det kunne ha gått, og vi har lært at det er forferdelig for den som blir rammet, men rett ved siden av står det noen andre som det er like fryktelig for. Det må man aldri glemme.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer