ALS:

- Det kunne ikke stemme. Jeg var tross alt bare 34 år, frisk og aktiv

Da skrekkdiagnosen lyste mot henne fra google, gikk Sandra rett i kjelleren. Så bestemte hun seg for én ting.

ALS: Tobarnsmoren Sandra kunne ikke tro det da legen fortalte henne hvilken diagnose som lå i bunn for symptomene hun kjente på. FOTO: Privat
ALS: Tobarnsmoren Sandra kunne ikke tro det da legen fortalte henne hvilken diagnose som lå i bunn for symptomene hun kjente på. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det aller viktigste nå er å skape fine stunder sammen med familien. Slik kan vi gi barna gode minner som de kan ta med seg videre i livet, sier Sandra Bakke på Facetime fra Nordkjosbotn.

Her sitter hun sammen med Frank Einar Solberg (36). Minstemann på fem år er hjemme, mens elleveåringen er på farten.

– Sandras måte å takle sykdommen på gjør det lettere for alle oss som er rundt henne. Jeg beundrer pågangsmotet og omsorgen hennes. Ofte er det hun som trøster oss og ikke omvendt. Og utad lever vi et tilsynelatende vanlig liv; mamma, pappa, to barn, hus og varebil, sier Frank.

– Det er foreløpig ikke så synlig at jeg er alvorlig syk. Slik håper jeg det vil være lenge, og jeg er i hvert fall hundre prosent innstilt på å delta på familieaktiviteter så lenge det er mulig, legger Sandra smilende til.

Trodde det var muskulært

Når Sandra tenker tilbake, mener hun de første symptomene kom tidlig på året i 2021. Den aktive hjelpepleieren og ambulansearbeideren, som elsket jobben sin og det å hjelpe andre, fikk litt vondt i nedre del av ryggen. Etter en stund begynte Sandra å halte, noe hun regnet med var muskulært.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer