ADHD

- Det tok 30 år før diagnosene mine ble oppdaget

Kjefting, misforståelser, krangling og uro. Det preget Sandras barndom. Som voksen fikk hun svar på hvorfor.

SKOLEVANSKER: – Jeg ble pressa for mye, og da ville jeg i hvert fall ikke gjøre det lærerne sa, sier Sandra. FOTO: Astrid Waller
SKOLEVANSKER: – Jeg ble pressa for mye, og da ville jeg i hvert fall ikke gjøre det lærerne sa, sier Sandra. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Sandra Christin Fosmo (32) fra Lillehammer møter oss i Vigelandsparken. Hun bor i Oslo med datteren Emma (15) og hunden Hippie (1,5). Sandra er utadvendt, og reflektert og nøktern når hun forteller sin historie. Sandra forstår at hun ble sett på som et problembarn i hele oppveksten, men hun skjønner ikke hvorfor ingen undersøkte hva som førte til den utagerende oppførselen hennes.

Før Sandra begynte på skolen, fikk hun diagnosen epilepsi. Anfallene gjorde henne trøtt og sliten, men det ble færre og færre av dem etter hvert. De siste 20 årene har Sandra vært anfallsfri uten medisiner.

– Jeg hadde også innvendig risting i venstre arm, og mamma og pappa fikk meg sjekket flere ganger. Det kunne komme av epilepsien, eller jeg kunne ha sovet på armen, mente legene, forteller Sandra.

Seksuelle overgrep

– Men det verste var ikke epilepsianfallene, det var de seksuelle overgrepene jeg ble utsatt for i barndommen, sier Sandra stille.

– Jeg skjønte ikke hva det var, og fortalte det ikke til noen. Men den eldre mannen forgrep seg på andre også, og da det kom frem, fortalte jeg alt til mamma og pappa. Mannen døde etter at vi anmeldte ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer