Hijab:

- Det tyngste var å ikke føle meg hjemme i noe miljø

- Jeg har ikke kastet hijaben. Jeg har tatt den av, forklarer Laial Ayoub. For henne er det en viktig nyanseforskjell.

TOK AV HIJABEN OG STARTER NY ORGANISASJON: Laial Janet Ayoub er it-tekniker og blogger. Nå starter hun opp en egen organisasjon for å informere blant annet kvinnelige asylsøkere om hvilke rettigheter de har i Norge, og hvilke organisasjoner de kan få hjelp fra ved behov.
TOK AV HIJABEN OG STARTER NY ORGANISASJON: Laial Janet Ayoub er it-tekniker og blogger. Nå starter hun opp en egen organisasjon for å informere blant annet kvinnelige asylsøkere om hvilke rettigheter de har i Norge, og hvilke organisasjoner de kan få hjelp fra ved behov. Vis mer
Publisert

Det er mye hijab i dagspressen i disse dager. Nettstedet Kampanje kaller det en hijab-bølge, og har regnet på hvor ofte ordet dukker opp nyhetssaker siste året. Svaret er ofte, mye takket være den såkalte frisør-saken fra Kristiansand, Skam med Sana i hovedrollen, og nå nylig de nærmere fem tusen klagene som har kommet inn til Kringkastingsrådet, etter at det ble klart at NRK-programleder Faten Mahdi Al-Hussainis kommer til å bruke hijab i programmet «Faten tar valget».

Laial Janet Ayoub (32) er en norsk-libanesisk kvinne og samfunnsdebattant som er klar over at hodeplagget hun selv brukte i nærmere 20 år vekker reaksjoner. Laial som til daglig jobber som it-tekniker og tolk vet også at det ikke går upåaktet hen å ta den den av. Kanskje ikke så rart når man driver en blogg med navnet hijabbloggen.no?

- Jeg syns det er trist at Faten får så mange negative reaksjoner på et program som ingen ennå har sett, sier Lailal til KK da vi møter henne for en kaffe i Oslo sentrum.

Hijaben er av. Det har den vært siden februar. Men det er ikke Faten-saken hun skal snakke om. Egentlig ikke bare hiijab heller - men først må vi få høre hva som fikk Laial til å begynne å ytre seg i offentligheten om fordommer, frihet, retten til å skille seg, bo alene og retten til å både gå med og uten hijab. For å nevne noen av temaene hun har tatt opp siste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer