Oppvekst med alkoholmisbruk

- Det var bare den perfekte fasaden som var viktig

Bettina vokste opp med alkoholmisbruk, og som voksen slet hun med depresjon og angst. Så skjønte hun at hun måtte ut av offerrollen. – Jeg hadde brukt historien med at jeg hadde en krevende oppvekst for alt hva den er verdt, sier hun.

IKKE LENGER ET OFFER: Hver dag finner Bettina noe hun liker å gjøre og blir glad av, som å oppsøke naturen. – Det holder meg i følelsen av å elske meg selv. Da får jeg energi og kan takle hele verden, sier hun. Foto: Anne Lene Johnsen
IKKE LENGER ET OFFER: Hver dag finner Bettina noe hun liker å gjøre og blir glad av, som å oppsøke naturen. – Det holder meg i følelsen av å elske meg selv. Da får jeg energi og kan takle hele verden, sier hun. Foto: Anne Lene Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Danske Bettina Weidich vokste opp med foreldre som drakk veldig mye alkohol. Hun tok derfor allerede som barn mye ansvar, noe som satte sine spor langt inn i voksenlivet.

– Jeg skulle være den som passet på hjemme og sto blant annet for rengjøring, slik at det var pent når far kom hjem, sier Bettina.

Hun var opptatt av at det alltid skulle være god stemning, og det var viktig å vise utad at de var en velfungerende kjernefamilie.

– Vi snakket ikke mye om følelser eller utvekslet kjærlighet eller fysisk kontakt, det var bare den perfekte fasade som var viktig.

I ungdommen sørget Bettina for å være mest mulig aktiv. Hun var veldig flink, fikk topp karakterer og var den som ordnet alt.

Naturlig å ta rollen videre

Hun har fortsatt å ta mye ansvar som voksen.

– Jeg fortsatte å late som at alt var bra da jeg flyttet hjemmefra, og tok også med meg det overansvarlige inn i forhold, men det gikk ikke så bra. Kjærester kunne si at jeg ikke skulle være så serviceinnstilt hele tiden, jeg kvelte dem jo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.