Jan Grue og Ida Jackson:

- Det var en følelse av total intimsonekollaps

Forfatter Ida Jackson (34) ble tatt for å være forfatterektemannen Jan Grues (40) pleieassistent.

JAN GRUE OG IDA JACKSON: Forfatterparet Jan Grue (40) og Ida Jackson (34) åpner opp om livet som småbarnsforeldre og hvordan det er å møte på fordommer fordi han sitter i rullestol. FOTO: Astrid Waller
JAN GRUE OG IDA JACKSON: Forfatterparet Jan Grue (40) og Ida Jackson (34) åpner opp om livet som småbarnsforeldre og hvordan det er å møte på fordommer fordi han sitter i rullestol. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken ble for første gang publisert i 2018

I snart to år har forfatterparet Jan Grue og Ida Jackson vært foreldre til sønnen Alexander, og når vi kommer på besøk i leiligheten familien på tre bor i, idyllisk plassert ved Akerselva og Grünerløkka i hovedstaden, er det som å komme hjem til en hvilken som helst småbarnsfamilie.

På baderommet ligger bleiepakker klare til bruk, på kjøkkenbenken står en nyvasket tåteflaske og klesvasken med barneklær henger til tørk. Det er kun én fysisk ting i rommet som umiddelbart gjør at familien Jackson/Grue skiller seg fra de fleste andre familier - nemlig Jans permobil.

Professor og forfatter Jan Grue ble født i 1981, og vokste opp sammen med mor, far og lillesøster Kristin på Oslos vestkant. Allerede som liten ble det konstatert at han hadde en medfødt muskelsykdom, og legene var overbevist om at motorikken hans kom til å bli dårligere med årene. Men Jan Grue skulle motbevise alle de dystre spådommene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer