Førerhund

- Det var en kjempesorg å miste synet

Silje var i ferd med bli å bli blind og full av angst. Så kom en supersosial og livsglad type inn i livet hennes.

NY VENN: Å miste synet har vært en stor sorgprosess for Silje. Da Juno kom inn i livet hennes forsvant sorgtankene. FOTO: Astrid Waller
NY VENN: Å miste synet har vært en stor sorgprosess for Silje. Da Juno kom inn i livet hennes forsvant sorgtankene. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Høsten 2018 satt Silje hjemme på Manglerud i Oslo, nedbrutt og fortvilet, og med en sorg så stor at den nesten ikke var til å bære, etter vår og sommer innlagt på sykehus. Hele sitt liv hadde hun kjempet med kroniske sykdommer, med diabetes - og med en genfeil som ga kronisk betennelse i bukspyttkjertelen.

At kjertelen som produserer insulin og regulerer blodsukkeret var defekt, forverret diabetessykdommen betraktelig. På sikt ville det gi henne et svekket syn.

Etter flere års kamp hadde hun fått innvilget transplantasjon av ny bukspyttkjertel. Operasjonen var ikke uten risiko, men med en ny fungerende bukspyttkjertel ville hun ikke lenger ha diabetes. Håpet var også at synet ville stabilisere seg.

En uke etter operasjonen var formen god, og Silje euforisk. Hun hadde ikke lenger sykdommen som hadde styrt hele hennes liv! Så ble hun dårligere enn før operasjonen. Synet fortsatte å bli dårligere - og Silje forstod at operasjonen hadde kommet for sent til å redde det.

Tar brodden av angsten

«Synet mitt» hadde hun tenkt underveis. «Jeg kan miste hva som helt annet, men ikke det.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer