Martine Vik Hansen

- Det var en sex-ulykke som gikk galt

I en ny dokumentar fra TV 2 og BBC beklager Farouk Abdulhak for første gang dødsfallet til Martine Vik Magnussen.

MARTINE VIK HANSEN: Martine ble funnet drept i London i 2008. Foto: NTB
MARTINE VIK HANSEN: Martine ble funnet drept i London i 2008. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 ble Martine Vik Magnussen (23) funnet i en kjeller i leilighetskomplekset til Farouk Abdulhak, som hun studerte sammen med i London. Martine hadde blitt voldtatt og drept.

Farouk reiste fra Storbritannia til Jemen dagen etter at Martine forsvant. Der har han bodd under beskyttelse av sin far, og derfor aldri stått til ansvar for sine handlinger. Dette har skapt stort engasjement verden over.

Farouk har aldri kommentert saken – før nå. I den nye dokumentarserien «Martine – siste kapittel» (TV2 og BBC) snakker Farouk om hva som skjedde med den norske studenten.

- Det var en sex-ulykke som gikk galt, sier han i serien.

- Jeg beklager dypt den uheldige ulykken som skjedde, sier han videre til BBC-journalist Nawal Al-Maghafi. Samtalene mellom de to skal ha holdt på i flere måneder. Hele veien hevdet Farouk at det var en ulykke, og ikke et drap.

Ifølge obduksjonsraporten skal Martine ha mistet livet som følge av kvelning og «press mot halsen». Men hun hadde også andre skader på kroppen som typisk oppstår om man kjemper imot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer