Agnes Ravatn:

– Det var en sinnsyk katastrofe. Alt var uvisst

Derfor blir forfatter Agnes Ravatn redd for hjernesvulst hver gang hun får hodepine.

AGNES RAVATN: Prisvinnende nynorsk-forfatter Agnes Ravatn holder beina godt plantet på jorda, for tross alt: På bygda bryr folk seg mest om hun dukker opp på ungenes fotballtrening. FOTO: AGNETE BRUN.
AGNES RAVATN: Prisvinnende nynorsk-forfatter Agnes Ravatn holder beina godt plantet på jorda, for tross alt: På bygda bryr folk seg mest om hun dukker opp på ungenes fotballtrening. FOTO: AGNETE BRUN. Vis mer
Publisert

De har stengt den vanlige inngangen til kafeen «Kaffistova». Gjester bes bruke en annen dør. Men mange faste gjester haster i god tro mot den vante passasjen mot kaffe og rekesmørbrød i håp om å unnslippe regnet som trommer mot trikkeskinnene utenfor.

De ender opp som forvirrede øyeblikksbilder i glassruten før de orienterer seg. Men ikke for Agnes Ravatn. Forfatteren er ikke rødmusset i kinnene og hutrende da hun setter seg ned med en kopp svart kaffe. Hun gjorde et lurt valg da hun tok inn på hotellet i samme bygning.

– Jeg har dessverre bare en time, skal ta med barna mine på teknisk museum klokken ett, sier hun.

Det er første gangen hun har med seg de to sønnene på fem og sju år til hovedstaden og familien bor på hotell i forbindelse med lanseringen av hennes nye bok «Gjestene». Den nynorsk-skrivende forfatteren har høstet massevis av god kritikk fra landets bokanmeldere, som for eksempel denne setningen: «En festlig roman om å sammenligne seg med andre». Og det er nettopp en rød tråd gjennom fortellingen; å senke ambisjonene for å skåne seg selv for skuffelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer