Bettan

- Det var grusomt å fortelle døtrene mine at faren deres var død

Elisabeth «Bettan» Andreassen måtte være sterk for døtrene Anna og Noras skyld etter ektemannens dødsfall.

BETTAN: Artist Elisabeth Andreassen sammen med ektemannen Tor Andreassen sommeren 2003 i Tønsberg. FOTO: Knut Fjeldstad / NTB
BETTAN: Artist Elisabeth Andreassen sammen med ektemannen Tor Andreassen sommeren 2003 i Tønsberg. FOTO: Knut Fjeldstad / NTB Vis mer
Publisert

Etter 22 års ekteskap døde artist Elisabeth «Bettan» Andreassens (62) ektemann brått sommeren 2016, bare 64 år gammel, da de var sammen på hytta på Brønnøya utenfor Oslo.

I podkast-serien Sorgens kapittel åpner den folkekjære artisten opp om ektemannens dødsfall, og hvordan det har påvirket både henne selv og døtrene Nora (24) og Anna (26).

Hun uttrykker at hun er takknemlig for de til sammen 27 årene hun fikk sammen med ham, og at hun i begynnelsen av sorgprosessen tok spesielt vare på de to døtrene som hadde mistet faren sin.

Bettan følte at hun måtte være ekstra sterk for døtrenes skyld.

- Sorgen var fæl i starten. Også fordi at jeg så at jentene mine hadde det vondt, og derfor ble det ekstra vondt for meg også. Jeg følte at min oppgave den første tiden, var å ta vare på oss tre. Jeg måtte finne et rom et eller annet sted i sjelen, der vi tre kunne hente litt krefter, sier Bettan ærlig i podkasten, og fortsetter:

- Jeg følte at jeg måtte reise meg opp, at jeg måtte være et forbilde, at jeg måtte være mor.

Vondt å fortelle døtrene at faren Tor var død

Hun ville være den som ledet an og som løftet opp døtrene fra sorgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer