Kreft

- Det var meget spesielt å sitte i brudekjole i sin egen stue

Kreftrammede Anne og kjæresten Franz holdt digitalbryllup under korona-pandemien. To måneder senere sovnet hun inn.

KREFT: Anne Smidt og Franz Posch giftet seg i sitt hjem i Århus 21. mars 2020. Paret avholdt digital bryllup for familie og venner, på grunn av korona-pandemien. Videoen er produsert av Kræftens Bekæmpelse, Danmark. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tonene fra 60-tallshiten Be My Baby av The Ronettes - kjent fra kultfilmen Dirty Dancing (1987) - danser det danske paret Anne Smidt og Franz Posch brudevals.

De ser ut som et hvilket som helst annet lykkelig brudepar. Hun er ikledd en lekker hvit kjole med slep, og han en kledelig smoking i mørkelilla toner. De holder tett rundt om hverandre, og gjestene jubler for det nygifte paret.

Men de er ikke et hvilket som helst annet brudepar. Anne er hardt rammet av kreftformen bløtvevssarkom , og har innsett at hun ikke har noen tid å miste. Dette, og den pågående korona-krisen, har gjort at det planlagte sommerbryllupet må fremskyndes.

De 94 gjestene som jubler for det dansende brudeparet står derfor ikke omringet rundt de to nygifte, som de ellers ville ha gjort i en slik setting. De sitter i hver sin stue, langt unna brudeparet, og følger med på seremoni og festligheter via kommunikasjonsplattformen Zoom på PC-skjermene sine.

I hui og hast er det nemlig blitt bestemt at i stedet for å avlyse bryllupet, skal det avholdes på Annes 29-årsdag, og ettersom hun er i risikogruppen for korona-smitte, må bryllupsgjestene holde seg hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer