Slankeoperasjon

– Det var min sjanse til å få et bedre liv

Hun veide 126 kilo og var så deprimert at hun knapt orket å gå ut av huset. I dag føler Ida (22) seg endelig som seg selv.

– Det var min sjanse til å få et bedre liv
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å tro at den sprudlende og livsglade bergensjenta for to år siden var så langt nede. Ida Kristine Eikenes (22) veide 126 kilo og var lei av å være overvektig.

Hun hadde prøvd det meste i sin søken etter å gå ned i vekt – dietter, trening, slankekurer og medisiner. Hun forsøkte legemiddelet Reductil og meldte seg på Grete Roede-kurs. På kurset følte hun seg utenfor.

De andre deltakerne var mye eldre, og Ida slet med motivasjonen. Hun gikk ned i vekt, men la på seg igjen like fort. Det var en vanskelig runddans med kiloene.

Hun søkte opphold på en livs­stilsendringsleir, men ble avvist fordi hun ikke var «stor nok». På dette tidspunktet var Ida fortvilet – veldig fortvilet.

Så lenge hun kan huske, har hun vært stor.

– Jeg har alltid vært høy og større enn mine jevnaldrende. Helt fra 14-årsalderen forsøkte jeg både legemidler og utallige dietter. Når man veier så mye som jeg gjorde, virker veien mot vekttap uoverkommelig, sier Ida.

​LES OGSÅ: - Jeg mistet det umistelige

Årene på barneskolen var vanskelige. Familien flyttet da Ida gikk i fjerde klasse, og på den nye skolen ble hun holdt utenfor. Hver morgen grudde hun seg til å gå på skolen. Ida tror at det var situasjonen på skolen som førte til overvekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer