Sandra Lyng

- Det var skummelt å poste noe så nakent og ærlig

Sandra Lyng delte ærlig kroppsbilde - for å vise hvor lite som skal til før man får et falskt inntrykk av bildene på sosiale medier.

SANDRA LYNG: Artist Sandra Lyng har nok en gang tatt et oppgjør med kroppspresset - og hylles for å dele ærlig bilde av «uperfekt» kropp. FOTO: Privat
SANDRA LYNG: Artist Sandra Lyng har nok en gang tatt et oppgjør med kroppspresset - og hylles for å dele ærlig bilde av «uperfekt» kropp. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Denne høsten har Sandra Lyng (33) vist hva hun er god for som artist på scenen under Stjernekamp på NRK, og i slutten av oktober havnet hun på en respektabel andreplass i talentkonkurransen.

Gjennom åtte uker har den sjarmerende nordlendingen høstet jubel for sine kraftfulle og rå sceneopptredener - og vist at hun har superstjernepotensiale.

Nå er hverdagen tilbake igjen for ettbarnsmoren, og dette har fått henne til å reflektere over skjønnhetspresset man kan oppleve både i bransjen og på sosiale medier.

I begynnelsen av november la hun ut en kollasje av seg selv på Instagram, i to forskjellige posituerer, som viser hvor lite som skal til for å fake og redigere inntrykket av hvordan kroppen egentlig ser ut.

Til KK utdyper hun:

- Jeg la ut bildet fordi jeg kvelden før lå og scrollet. Det slo meg at alt av kropp i monitor var av den såkalte «perfekte» arten. Jeg la merke til at de fleste poserte for å se tynnere og sterkere ut, og at mange av bildene er med filter eller retusjerte. Det syntes jeg var litt trist. For det er jo ikke SÅNN realiteten er. Det er jo ikke ekte! sier hun engasjert.

- Vi har cellulitter, vi har strekkmerker, vi har åreknuter

Sandra sier videre at det er lett å begynne å tvile på seg selv, når alle andre virker til å se ut som «Wonder Woman».

- De fleste av oss har jo en magesekk som koser seg utenfor beltespennen når man slapper av. Vi har cellulitter, vi har strekkmerker, vi har åreknuter, vi er forskjellige. Og det er vakkert!

Og derfor bestemte hun seg for å utfordre seg selv ved å ta et bilde av kroppen slik den egentlig ser ut når hun står i en vanlig, avslappet posisjon. Og et der hun poserer.

SUPERSTJERNE: Denne høsten har Sandra Lyng vært deltaker i Stjernekamp på NRK. Hun kom på andresplass i konkurransen. FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK/Monster
SUPERSTJERNE: Denne høsten har Sandra Lyng vært deltaker i Stjernekamp på NRK. Hun kom på andresplass i konkurransen. FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK/Monster Vis mer

Men hun erkjenner at det var skummelt å legge ut de ærlige bildene på sosiale medier.

- Jeg gjorde dette for å vise meg selv og andre forskjellen - og virkeligheten. Men selv om jeg har lært meg å like den jeg er mer enn før, synes jeg det var skummelt å poste noe så nakent og ærlig, og legger til:

- Det fikk meg til å undre meg over hvorfor akkurat dét er mer skummelt enn andre ting. Hvorfor er det skummelt å ikke vise den beste utgaven av seg selv? Hvorfor er det skummelt å vise frem en annen side enn den sterke, fineste, den mest perfekte siden? Hvorfor streber vi for å være perfekte, når ingen av oss er det, spør ettbarnsmoren retorisk.

I kommentarfeltet til bildekollasjen strømmer det inn med godord, etter at Sandra la ut de ærlige kroppsbildene, og ordene «forbilde» og «inspirasjon» går igjen. En av følgerne hennes skriver:

«En viktig og sann påminnelse som alle jenter, damer, gutter og menn trenger å høre. Så flott at du deler. Tror det er mange som følte seg litt bedre med en gang».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer