Bilulykke

- Det var skummelt, og jeg var veldig forvirret

Kennedy Littledike (18) ble kastet ut av bilen, og hengende i en kraftledning.

BILULYKKE: Bildet viser hvordan Kennedy Littledike (18) hang opp ned etter bilulykken. Foto: Privat / Instagram
BILULYKKE: Bildet viser hvordan Kennedy Littledike (18) hang opp ned etter bilulykken. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert

Det er nå over ett år siden den grusomme ulykken inntraff i Idaho i USA, hvor livet til Kennedy Littledike (18) ble totalforandret.

Sammen med noen venner, dro Kennedy for å se på solnedgangen et lite stykke unna hjemmet. Deretter bestemte de seg for å dra hjem til henne og lage crepes.

Kennedy kjørte, og to venner satt på, da hun mistet kontroll over bilen. De kolliderte med en høyspentmast i høy hastighet. Bilen begynte å rulle, og alle tre ble kastet ut. Vennene til Kennedy havnet på et jorde, mens hun selv ble slengt så høyt opp i luften, at hun havnet på en kraftledning, hengende etter ett bein. Slik hang hun i en time.

Skummelt

18-åringen husker kun små glimt av det som skjedde.

- Det var skummelt, og jeg husker at jeg begynte å gråte – selv om jeg prøvde å holde tårene tilbake. Jeg var veldig forvirret, og klarer ikke å huske hvordan jeg havnet på kraftledningen, akkurat hva som skjedde, eller hvordan jeg ble hengende der, har hun uttalt til TV-kanalen KMVT.

Hun har hatt noen drømmer i etterkant, som kan være minner fra ulykken. Hun minnes at hun henger opp ned, roper etter hjelp, og lurer på om noen vil finne henne, mens blodet renner i ansiktet.

Havnet i koma

Nødetatene kom til stedet, og ved hjelp av en stige fikk de løftet Kennedy ned fra kraftledningen. Etter dette, lå hun i koma i fem dager, mens legene jobbet på spreng for å redde henne.

Foreldrene til Kennedy ble fortalt at det ikke var sikkert hun kom til å overleve.

- Det er et mirakel – det er ikke mange som overlever en ulykke som det der, har pappaen hennes, Jared, uttalt i en video på Instagram-profilen hennes.

Kraftledningen hadde kuttet all blodsirkulasjon i Kennedys venstre bein, noe som førte til at beinet måtte amputeres. Venstrearmen ble også hardt skadd. Legene forventer at hun med tiden vil få tilbake 50 prosent av mobiliteten i armen.

Kennedy var på sykehuset i nesten en måned, før hun ble sendt videre til et annet sykehus for rehabilitering.

- Tiden etter ulykken var veldig tøff. Jeg følte at jeg hadde mistet meg selv, og jeg ønsket bare å gjemme meg bort, har hun sagt.

Moren til Kennedy skriver i et Instagram-innlegg at hun er ufattelig stolt over datteren.

- Alt jeg kan si er at Kennedy er en fantastisk person. Hun har vist så mye mot og rå styrke de siste tre ukene. Hun har holdt ut med ekstrem smerte, mange operasjoner, en amputasjon, beinbrudd og dårlige nyheter – det er så vidt hun har overlevd, og likevel har hun klart å beholde humøret.

Skyldfølelse

Vennene til Kennedy som satt i bilen ble også hardt skadd, men ikke like alvorlig som Kennedy.

- Jeg var helt knust over at jeg satte vennene mine i den posisjonen. Jeg følte meg skyldig, fordi jeg hadde skadet dem, men det var aldri min intensjon. Jeg var veldig redd og bekymret for dem, sier Kennedy.

Venninnen som satt i bilen, Nakia Molina, har fortalt Kennedy at hun ikke skal ta på seg skylden for det som skjedde, da det kunne ha skjedd hvem som helst. Hun er veldig lei seg for det alle har måttet gå gjennom.

Tøff tid

Kennedy har alltid vært en jente med mye selvtillit, men det endret seg drastisk etter ulykken.

- Kroppen min endret seg så mye at jeg aldri trodde jeg ville komme til å elske den igjen. Jeg husker første gang jeg så ned på beinet mitt etter amputasjonen. Jeg brast i gråt, fordi jeg ble så sjokkert over hvor mye av beinet som måtte amputeres, skriver hun i et Instagram-innlegg.

Hun forteller at hun kjente på en sorg over å ikke ha et bein og en arm som fungerer, og en dag knakk hun helt sammen.

- Helt siden da, har jeg hver dag prøvd å fokusere på noe ved meg selv som jeg elsker, og noe jeg skal jobbe med å klare å elske. Dette har hjulpet meg masse både mentalt og fysisk. Jeg skal fortsette å jobbe for å gjenvinne selvtillit, og elske meg selv.

Mange vanskelige følelser

Kennedy har også slitt mye med å sove, fordi de negative tankene tar overhånd.

- Jeg har også kjent på skyldfølelse over å synes synd på meg selv, fordi jeg vet at jeg er heldig som i det hele tatt lever. Utfordringene er tøffe, men jeg er nødt til å tenke positivt, skriver hun.

Ett år etter ulykken, åpnet Kennedy opp om hvordan hun har det:

- Om jeg skal være helt ærlig, føles det som at jeg er på en følelsesmessig berg-og-dalbane. Jeg kommer ikke til å late som at alt er perfekt hele tiden, for sånn er ikke virkeligheten. Ett år senere, går jeg gjennom mange av de følelsene familien min forventet at jeg skulle kjenne på i starten. Kanskje det er fordi jeg er på vei ut av overlevelsesmodus, eller fordi jeg er på vei inn i voksenlivet. Kanskje begge deler, skriver hun.

Går fremover

Heldigvis har Kennedy kommet en lang vei siden ulykken: Legene sa at hun kanskje aldri kom til å klare å gå igjen, men takket være en benprotese, kan hun gjøre mye av det hun gjorde før – hun kan danse og løpe.

Hun har også jobbet hardt med å få tilbake styrke og motorikk i armen som ble skadet, og hun oppnår stadig fremgang.

- Fremtiden min er kanskje annerledes, men det betyr ikke at den må være mindre fantastisk. Jeg skal fortsatt gjøre det jeg elsker, og nå målene mine, sier hun.

GÅR FREMOVER: Kennedy har hatt god progresjon siden ulykken, og prøver å se positivt på fremtiden. Foto: Privat/ Instagram
GÅR FREMOVER: Kennedy har hatt god progresjon siden ulykken, og prøver å se positivt på fremtiden. Foto: Privat/ Instagram Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer