Karrierebytte midt i livet

- Det var som å komme hjem

Stor suksess i reklamebransjen til tross, for ti år siden valgte Anne og mannen Bendik å dyppe først tåa, og så hele foten, uti det ukjente: å drive egen kafé.

NY KARRIERE: Siden Anne Gravingen (50) var liten, har god, hjemmelaget mat vært viktig. Nå elsker hun å kunne dele dette videre fra de tre kafeene hun og ektemannen driver i Oslo.
NY KARRIERE: Siden Anne Gravingen (50) var liten, har god, hjemmelaget mat vært viktig. Nå elsker hun å kunne dele dette videre fra de tre kafeene hun og ektemannen driver i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Noe falt på plass inni meg. Det bare stemte.

Når sola skinner som kråkesølv i bølgene, der de skvulper lekent opp mot stranda. Når hette-måkene skråler jagende etter den ene med epleskrotten i nebbet. Når hun som bader «kom sol eller regn» atter en gang legger ut på svøm mellom svaner og grågjess. Ja, da er det godt å ha en kopp kaffe i hånda og en solvarm vegg å lene seg mot. Kanskje er det det Anne Gravingen (50) tenker de gangene hun tar seg tid til å hvile blikket på det som bugner like utenfor døren til én av hennes tre kafeer, «Anne på landet» i Hvervenbukta i Oslo?

Kjærlighet ved første blikk

Svaret kommer vi tilbake til, men la oss se hvordan det hele startet. Sensommer 1992, og årets nye klasse på Westerdals reklameskole er akkurat delt inn i grupper etter stjernetegn. Skorpion og dekoratør Anne vender blikket mot skorpion og herreskredder Bendik Romstad, og hun bare vet det; ham vil hun bli kjæreste med. Ja, slik startet det, i et svett klasserom en augustdag for snart 30 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.