Mina Gerhardsen:

- Det var veldig ensomt

Mina Gerhardsen var den unge, driftige statssekretæren for Jens Stoltenberg. I pausene snek hun seg avgårde til sykehuset for IVF-behandling.

BARNESAVN: - Jeg har alltid tenkt at det livet jeg vil ha, skal være med barn, sier Mina Gerhardsen. Men barna lot vente på seg. FOTO: Astrid Waller
BARNESAVN: - Jeg har alltid tenkt at det livet jeg vil ha, skal være med barn, sier Mina Gerhardsen. Men barna lot vente på seg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

- Se, her er en syrin.

Yngstejenta i familien, Alba, har vært på tur med klassen, og hun har tatt meg seg en blomsterkvast hjem til leiligheten i sjette etasje i blokken på Sandaker. Her bor Mina, døtrene, Alde og Alba og ektemann Eirik.

I dag er Mina Gerhardsen (46) generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. I tillegg er hun rådsleder for Nansen fredssenter, hun leder hun utvalget som skal vurdere ny norsk ol-søknad og så tar hun et kurs på Harvard i klima og helse – for å nevne noe.

Hun er stadig i media og mener noe om folkehelse, om helsepolitikk, om eldreomsorg og om fysisk aktivitet i skolen. Hun er kjent for å skrive raskt, tenke raskt og for å holde engasjerende taler. Hun skriver er gjerne en kronikk i taxien på vei mellom to møter.

- De beste dagene er når det koker litt.

Det gikk ikke som planlagt

Mina unnskylder rotet i leiligheten. Det henger laken til tørk over dører, og kasser med bursdags-stæsj står klare til å ryddes bort. Datteren Alba har nettopp fylt 11 år

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer