Magnus Takvam

- Det var vondt å se at den du var mest knyttet til, sakte mistet kontrollen over sitt eget liv

Etter nærmere 40 års erfaring som politisk journalist skrev Magnus Takvam i fjor bok om sin egen mor, dikteren Marie Takvam. - Jeg hadde behov for å vite hvor uroen hennes kom fra. Hvorfor hun måtte skrive – og hvordan hun kunne skape de vakreste dikt, selv etter at livet hennes hadde falt sammen.

BLIR PENSJONIST: 70 år er pensjonsalderen i NRK, men Magnus Takvam har ikke planer om slutte helt med journalistiske prosjekter. Foto: Morten Rakke
BLIR PENSJONIST: 70 år er pensjonsalderen i NRK, men Magnus Takvam har ikke planer om slutte helt med journalistiske prosjekter. Foto: Morten Rakke Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Etter snart fire tiår som journalist og politisk kommentator i NRK, er det snart dags for Magnus Takvam å takke av. Men selv om han i sommer fyller 70, som er pensjonsalder i NRK, har han ingen planer om å henfalle til uvirksomhet.

Hele sitt voksne liv har han betraktet seg som student, på det han kaller et evig universitet. Riktignok var han ingen flittig sådan den gang han studerte i yngre dager. Og veien til journalistutdannelsen var ikke opplagt. Valget var nærmest tilfeldig for å sikre seg en trygg og fast jobb, forteller han.

Magnus Takvam er en mann med mange talenter. Saklig, analytisk og kunnskapsrik er vi vant til å se ham på TV-skjermen. Det er ingen grunn til å mistenke at sindigheten skjuler et emosjonelt brusende indre.

I boken han utga høsten 2021, får man innblikk i mannen bak fasaden. Den handler om moren Marie Takvam, en av Norges største lyrikere, som levde et sterkt liv. Hun levde opp til myten om den frigjorte bohemkvinnen og kunstneren, slet med alkoholproblemer, intense kjærlighetsforhold og psykisk ustabilitet. Et liv som resulterte i flere sammenbrudd og innleggelser på psykiatriske institusjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer