Samliv

Dette bør du aldri fortelle partneren din

- Det kan faktisk være en dealbreaker for mange, sier parterapeut.

IKKE SI ALT: Det er enkelte ting man heller bør velge å holde for seg selv enn å fortelle partneren for å unngå problemer senere i forholdet. FOTO: NTB
IKKE SI ALT: Det er enkelte ting man heller bør velge å holde for seg selv enn å fortelle partneren for å unngå problemer senere i forholdet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Kjærestepar skal dele absolutt alt med hverandre» blir ofte sagt. Man skal ikke ha noen hemmeligheter og alle kortene skal på bordet til enhver tid.

Men er det egentlig lurt? Er det noen ting man med fordel kan holde for seg selv - og likevel leve i et sunt og lykkelig parforhold?

Og i så fall: Hva er det man helst bør holde for seg selv?

KK har gjort et intervju med psykolog og parterapeut Eva Tryti om akkurat dette teamet. Hun sier at det først og fremst ikke finnes noen faste regler på hva man skal snakke om og ikke som par, men det er noen ting som går igjen - og basert på sin lange erfaring fra terapirommet har hun opparbeidet seg noen gode råd som kan være lure å ta med seg videre og inn i kjæresteforholdet.

Vet ikke vårt eget beste

- Når et forhold er helt ferskt går man gjerne inn i det med en romantisk forventning om full åpenhet, særlig kvinner er preget av det. Vi skal vite alt, støtte hverandre i alt, reparere og leve sammen som ett. Det skal synes at man er forelsket og at man er spesielle for hverandre. Man er veldig preget av alle de deilige hormonene som en forelskelse er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer