Tatovering

Dette er de mest populære tatoveringene i 2020

- Den store trenden blant den yngre garde er nå den «naive» streken.

MATERIALISTISK: I løpet av den siste tiden har det vært materialistiske og litt «tilfeldige» motiver som har vært mest populært. FOTO: NTB Scanpix
MATERIALISTISK: I løpet av den siste tiden har det vært materialistiske og litt «tilfeldige» motiver som har vært mest populært. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å ta en tatovering virker å ha blitt mer og mer vanlig i løpet av de siste årene. Faktisk så er det nesten mer normalt å ha foreviget ulike symboler og bilder i blekk et eller annet sted på kroppen - enn å ikke ha noe i det hele tatt.

Til tross for at tatovering har vært et populært fenomen i Norge i flere år nå, har likevel trendene forandret seg.

Jeg tipper de aller fleste husker tribal-tatoveringene fra 90-tallet? De svarte «krussedullene» som sto oppført på ønskelista til både kvinner og menn - og som nå pryder mange sin korsrygg. For ikke å snakke om de små kinesiske tegnene, som man ofte ser på baksiden av nakker, skuldre eller ankler.

Trendene forandrer seg

Det var også en lang periode for noen år siden hvor «alle» skulle ha små tekstsitater i løkkeskrift på håndledd og kragebein, før det for to år siden var det minimalisme, «underboob» og geometri som var stikkordene for hva som regjerte i tatoveringsverden.

- Jeg ser at vi går mer og mer bort fra lange setninger, og heller velger korte ord og «statement»-tatoveringer. Det er også en betydelig mindre etterspørsel av sterke farger og omstendige tegninger.

- Jeg tror rett og slett de fleste har funnet ut at «det enkle ofte er det beste», for jeg har aldri lagt mer geometri-tatoveringer som jeg har gjort det siste året, har tatovør Tommy Berntsen tidligere fortalt til KK.

View this post on Instagram

Takk Erik! 🔪

A post shared by Tommy (@tommytattooing) on

LES OGSÅ: Så fort blir du hekta på tatoveringer

Naiv strek

I dag er det fortsatt en del likt, men trendene har allerede begynt å forandre seg. Berntsen beskriver 2020-trenden med tre ord: Cleant, solid og sofistikert.

- De siste årene har det vært veldig populært med klokker, kompass og minimalistisk geometri. Dette ser vi mindre av nå. Jeg tror at de fleste vet hvor de er, samt hva klokka er og har forstått at ikke alt trenger å se ut som et laserprint.

Han fortsetter:

- Den store trenden blant den yngre garde er nå den «naive» streken. Gjerne konkrete objekter og skrift, som krukker, kaktuser og vinglass for eksempel. 10 poeng til soundcloud rapperne der altså.

Spår mer tradisjonelt

Tommy har også stor tro på de tradisjonelle tatoveringene, rett og slett fordi mange av hans kunder, som regel er mest nysgjerrig på den tradisjonelle streken.

De har gjerne en idé og kanskje noen referansebilder de presenterer idet de kommer til han, og synes det er spennende å se hans versjon av det de har i tankene.

- På lik linje med de fleste tatovører så har jeg min egen strek. Jeg gjør for det meste tradisjonelle tatoveringer - gjerne i blackwork. Det er noe med solid linjearbeid og klare kontraster som alltid har fascinert meg. For meg så handler det om å tegne noe helt spesielt til hver enkelt kunde. Tradisjonelt er i ferd med å bli hot igjen!

LES OGSÅ: - Det er overraskende mange som fjerner tatovering av eksens navn

Roy Horn overlevde angrepet fra sin egen tiger på scenen. Nå er han død - av korona. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer