Maren Teien Rørvik:

- Dette er den vanligste feilen hundeeiere gjør

Har du lyst på en firbeint bestevenn? Her er rådene du bør følge, ifølge «Fra bølle til bestevenn»-Maren.

HUNDETRENER: Maren Teien Rørvik har drevet med hund hele livet. Her med border collien Keen Kiter, som er i høyeste klasse av lydighet og gjeting. FOTO: Stineogjarlen.com
HUNDETRENER: Maren Teien Rørvik har drevet med hund hele livet. Her med border collien Keen Kiter, som er i høyeste klasse av lydighet og gjeting. FOTO: Stineogjarlen.com Vis mer
Publisert

Før man skaffer seg en hund, er det flere ting man burde tenke på. Hvis du først skal gå til anskaffelse av en firbeint bestevenn, burde du planlegge i god tid slik at du er forberedt på oppdragelsen hunden din kommer til å trenge. Les deg opp på ulike raser, og finn ut hva slags type hund som kan passe best for deg og din livsstil.

Ifølge hundetrener Maren Teien Rørvik (30), er den vanligste feilen folk gjør når det kommer til oppdragelse av hund, at mange forventer at hunden skal kunne mer enn hva den faktisk har lært. Hun anbefaler å gå på hundekurs for å lære treningsteknikker og ulike kommandoer, uansett om hunden er voksen eller valp.

– Gå på kurs, selv om du har hatt hund før eller om hunden er voksen. Å gå på et hundekurs er svært nyttig, og hunden får da også trening i å samarbeide med eier selv om det er andre hunder og mennesker rundt, forteller Teien Rørvik til KK.

«Fra bølle til bestevenn»

Maren er hundetrener, og ble et kjent fjes i NRK sin serie «Fra bølle til bestevenn», hvor hun hjelper mennesker som sliter med forskjellige hundeproblemer. Hun har også tidligere vært å se i NRK-serien «Superhundene», hvor forlatte hunder får en ny sjanse ved å hjelpe mennesker med fysiske og psykiske utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.