Kreft:

- Dette er dessverre ikkje ei historie om at alt går bra og vi har verdas beste helsevesen

Eli Strand utviklet brystkreft etter motstridende råd fra leger.

KREFT: Da KK møtte Eli Strand til intervju høsten 2022, var hun ved godt mot. Sjokkfasen etter å ha fått tilbakefall av livmorhalskreft var over, og hun var inne i en god periode. Nå har hun utviklet brystkreft. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREFT: Da KK møtte Eli Strand til intervju høsten 2022, var hun ved godt mot. Sjokkfasen etter å ha fått tilbakefall av livmorhalskreft var over, og hun var inne i en god periode. Nå har hun utviklet brystkreft. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

TØFFE TIDER: - Dette er dessverre ikkje ei historie om at alt går bra og vi har verdas beste helsevesen osv. Det eg no skal fortelje, handlar om når det går galt, sjølv med eit godt helsevesen. Ein fatal feil gjer at eg no har enda opp med brystkreft og er både fortvila og forbanna på same tid.

Det var i pinsehelgen den tidligere TV2 profilen Eli Strand skrev på Facebook at hun hadde fått brystkreft.

At hun hadde fått konstatert forstadium til brystkreft og blitt operert for et halvt års tid siden. At legen som opererte henne på Aker sykehus sa at hun skulle stråles etter operasjonen for å hindre at kreften kom tilbake - mens en lege på Ullevål sa at dette var helt unødvendig og at hun ikke kom til å utvikle kreft.

- Så skjer det utenkelige, at eg no har fått brystkreft. Dette kunne vore unngått, dersom legane på Ullevål hadde gjort som dei skulle.

- Legen på Aker har råda meg til å prøve å tilgi legen som gjorde feilen som no har fått så store og katastrofale følgjer. Det er ei tid for å tilgi og det er ei tid for å kjempe. Eg kjem til å kjempe på to frontar no: Både for å bli frisk men også for å få oppreising og erstatning for feilen som er gjort. Bli med meg i kampen! oppfordrer Eli Strand videre i Facebookinnlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer