Ny bok om kronprins Haakon:

Dette er et av kronprins Haakons sterkeste barndomsminner

- Jeg ble vant til at foreldrene mine var borte.

NY BOK OM KRONPRINS HAAKON: I en autorisert biografi forteller kronprins Haakon blant annet om sin tette relasjon til guvernanten Berit Tversland - som skal ha vært svært inspirert av Suttung-bevegelsen. Foto: NTB
NY BOK OM KRONPRINS HAAKON: I en autorisert biografi forteller kronprins Haakon blant annet om sin tette relasjon til guvernanten Berit Tversland - som skal ha vært svært inspirert av Suttung-bevegelsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I dag lanseres en autorisert biografi om kronprins Haakon: «Haakon – historier om en tronarving», skrevet av Kjetil Østli.

KK har allerede skrevet om hvordan boka går tett på kronprinsparet:

I boka kommer det også fram at Kronprins Haakon og søsteren Märtha Lousie vokste opp med to guvernanter som ble svært viktige for dem.

Et av Haakons første og sterkeste minner fra barndommen, er fra da han var fem år og guvernanten Elfrid forlot dem.

Det er et minne han ser gjennom et filter av tårer, forteller han i boka.

Det var sånn det var, de passet oss når moren og faren vår var opptatt. De reiste en del da vi var små. Jeg ble vant til at foreldrene mine kunne være borte, og at andre voksne passet oss, men jeg skjønte godt forskjellen på dem og foreldrene mine. Jeg var liten da jeg forsto at voksne hadde som jobb å være sammen med oss. Selv om de var på jobb, ble jeg glad i dem. Det er jeg fortsatt.

Men aller først: Selv om kongebarna tilbrakte mye tid med guvernantene når foreldrene var bortreiste, beskriver kronprinsen spesielt en pappa som var tett på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.