Sorg:

Dette er Jamie Oliver og konas hemmelige tragedie på hjemmebane

Kona Jools åpner opp.

SORG: Jamie Oliver har oppnådd stor kommersiell suksess som kokk, men selvsagt har livet også bydd på tunge stunder. Det er kona Jools som forteller om de store tapene de to også har lidd. Foto: NTB
SORG: Jamie Oliver har oppnådd stor kommersiell suksess som kokk, men selvsagt har livet også bydd på tunge stunder. Det er kona Jools som forteller om de store tapene de to også har lidd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Et par som har som har vært sammen i nesten tredve år, som har fem barn - og fortsatt proklamerer sin store kjærlighet til hverandre ... er det mulig? lurer du kanskje på.

Men joda, det er akkurat dette som gjelder for Jamie Oliver og kona Jools.

Den britiske tv-kokken fikk sitt store gjennombrudd med tv-serien The Naked Chef på begynnelsen av 2000-tallet, og har siden klart det kunststykket å holde seg relevant som tv-kokk, gjennom stadig nye matlagingsprogrammer, bøker, restauranter og egen kjøkkenkolleksjon.

Både han og kona Jools Oliver deler ofte på Instagram fra familielivet med sine fem barn.

Her er et bilde de delte da de giftet seg på nytt for andre gang tidligere i år, med hele barneflokken rundt seg:

På sosiale medier kan det ofte se ut som om alt er den rene, skjære idyll for familien, men de siste årene har Jools også delt åpent om de i alt fem barna paret har mistet i spontanaborter gjennom det lange samlivet.

«Fem skinnende stjerner»

I anledning Baby Loss Awareness Week, en årlig uke i oktober der søkelyset settes på det å miste barn under graviditet og som baby, delte Jools Oliver selv ærlig om sine egne store tap.

«En så emosjonell, hjerteskjærende uke for så mange. Kjærlighet alltid til våre fem skinnende stjerner og lille baby Archie, og til alle våre dyrebare små babyer som ble tatt bort fra oss for tidlig».

Også i fjor høst tente hun et lys for barna som aldri ble:

Tilfeldige genetiske feil

Ifølge helsenorge.no oppstår en spontanabort når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren.

Spontanaborter kan skje så seint som 22. svangerskapsuke, men i 97 av 100 tilfeller skjer det i løpet av de første 12 ukene. Det antas at mellom ti og 30 av 100 svangerskap ender som spontanabort.

Studier viser at de fleste spontanaborter skjer på grunn av genetiske problemer som hindrer barnet i å utvikle seg normalt.

Disse er vanligvis tilfeldige genetiske feil som hindrer befruktede egg i å vokse, snarere enn genetisk arv fra foreldrene, kommer det videre fram på helsenorge.no.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer