Selvskryt:

Dette er vi i KK-redaksjonen mest fornøyd med ved oss selv

- Jeg tror mye av selvtilliten min ligger i håret mitt. Det er vilt og vakkert! For meg er ikke skjønnhet noe A4, sier jouralist Sara.

SELVSKRYT: Ansvarlig redaktør i KK, Ingeborg Heldal, orker ikke lengre å bruke tiden sin på å være misfornøyd med seg selv. Nå har hun fokus på å være i godt humør, på å få de hun er sammen med til å le og på å være flink til å dele det hun har. FOTO: Astrid Waller
SELVSKRYT: Ansvarlig redaktør i KK, Ingeborg Heldal, orker ikke lengre å bruke tiden sin på å være misfornøyd med seg selv. Nå har hun fokus på å være i godt humør, på å få de hun er sammen med til å le og på å være flink til å dele det hun har. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli 2018 er det helt normalt for oss å dele bilder av dagens sunne frokost, av intervallene vi løper på mølla og av den Ikea-katalog-ryddige stua vår som oser grønnsåpe og duftlys gjennom mobilskjermen. Det er heller ikke unormalt å poste fem selfies fra forskjellige vinkler tatt på en god dag, hvor pudderet og eyelineren satt helt perfekt.

I en sånn verden er det gjerne lett å kjenne på følelsen at man ikke strekker helt til. For.... «skal liksom jeg ligge på sofaen med potetgullposen og ese ut i alle kanter mens resten av verden er ute og løper trappeløp?»

I et samfunn hvor man stadig blir påminnet hva vi ikke er like flink til som andre eller hvem vi ikke er like pen som, er det viktig å trekke frem det man faktisk er god på - og det man liker ved seg selv. Vi i KK-redaksjonen har derfor valgt å bruke dette innlegget til å gi oss selv en klapp på skulderen heie litt på den vi er. Gjør det samme du også, da vel!

LES OGSÅ: - Kvinner med lav selvfølelse føler nok i stor grad at andre kvinner er konkurrenter

Klar, ferdig, selvskryt!

Ingeborg Heldal (44)

Ansvarlig redaktør

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Jeg har brukt alt for mye tid på å være misfornøyd med ting med meg selv, så det har jeg bestemt meg for at jeg ikke orker lenger! Jeg fokuserer heller på at jeg nesten alltid er i godt humør, som smitter over på andre, at jeg får de jeg sammen med til å le, at jeg er flink til å dele det jeg har - også har jeg innmari tykt hår, som jeg liker godt. Også har jeg fin farge på øynene. Litt brunt, litt grønt og litt gult. Også sier sønnen min at jeg er snill, kul, glad og flink til alt en mamma skal være flink til, og det er det eneste jeg trenger å vite egentlig.

Mina Knudsen (28)

Sosiale medier-ansvarlig

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Kropp er topp, uansett fasong eller størrelse. Vi må slutte å snakke oss ned (som mange gjør), og heller heie på hverandre og være fornøyde sånn som vi er. Vi er alle forskjellige - og har ulike kvaliteter som gjør oss til oss. Og heldigvis ser vi også forskjellige ut. Tenk så kjedelig det hadde vært om alle var like?

Selv jeg er veldig fornøyd med beina mine! De frakter meg rundt omkring på denne jorda, og jeg har trent de siden jeg var liten. Og så er jeg ganske fornøyd med håret mitt, som jeg må ha arvet etter min mor. I tillegg håper jeg, og tror, at jeg er litt morsom. Vennene mine ler hvert fall av/med meg, så noe må det jo være!

Sara Flaaen Licius (22)

Journalist

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

15-årige meg hadde ALDRI trodd jeg kom til å si dette, men noe av det jeg liker best med meg selv er faktisk håret mitt. Vi har kriget mye opp igjennom årene, og jeg har grått mange frustrerte tårer - men nå er det akkurat som om det er nettopp det at det er vanskelig å håndtere jeg liker! Det er definitivt både unikt og uberegnelig, men nå ser jeg jo at jeg ikke ville hatt noe annet. Jeg stresser ikke lengre over at det vokser og blir frizzy på fuktige dager, og det går lengre og lengre mellom hver gang jeg retter det ut.

Det har mange ganger vært så fristende å farge det, eller ta anti-permanent, for å få det litt mer slik «alle andre har det», men nå er jeg sjeleglad jeg aldri tok til å gjøre noe som ville ha skadet det. Jeg tror mye av selvtilliten min ligger i håret mitt. Det er vilt og vakkert! Ingen dager er like, bokstavelig talt, men det er bare kult. For meg er ikke skjønnhet noe A4.

Ida Bergersen (26)

Journalist

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Det er rart hvor enkelt det er å komme på ting man er misfornøyd med, og hvor vanskelig det er å trekke frem hva man liker. Jeg er glad for at jeg har tykt, naturlig blondt hår, og lange øyevipper. Og jeg er sterk, og kroppen fungerer veldig bra – det er tross alt det viktigste! Også liker jeg å ta vare på folk (og dyr❤) rundt meg, det er noe jeg ser på som en god egenskap!

Silje Helgesen (22)

Journalist

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Fornøyd med meg selv... tja, det er noe som varierer fra dag til dag. Noen ganger kan jeg se meg i speilet og tenke «jøss, nå så jeg ordentlig fin ut!», mens andre dager vil jeg aller helst bare grave meg ned under dyna og bli der. Jeg regner med de fleste har kjent på den følelsen, og kanskje spesielt vi jenter - som dessverre kanskje er verdens største selvkritikere.

Men etter mange år hvor de korte beina mine og de brede hoftene har vært mine verste fiender, har jeg heldigvis begynt å sette mer pris på de tingene som gjør meg til akkurat meg. Og selv om jeg aldri, aldri, aldri tidligere har trodd på de komplimentene jeg har fått, så er jeg nå ganske fornøyd med de skikkelig blå øynene mine, med magen min som er stram og markert og med huden min som er helt ren og blir fort brun. Og sist men ikke minst så er jeg glad for at jeg har evnen til å oppriktig bry meg om andre mennesker. Jeg prøver å gjøre alt jeg kan for at folk skal føle seg trygg og tilfreds i mitt nærvær.

Stine Therese Strand (27)

Utgavesjef

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Jeg er veldig glad i de trekkene mine som gjør at jeg ligner på familien min. Som de brune øynene jeg har arvet av pappa, den samme nesen som mamma har og et skikkelig lurt smil som er prikk likt farfar sitt. Vi får det begge når vi tuller og prøver å holde oss fra å begynne å le. I tillegg får jeg ofte høre at jeg og lillesøsteren min ligner, og det synes jeg er veldig koselig.

Ronja Rognmo (27)

Desk- og frontansvarlig

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

En venninne sa en gang til meg «Ronja, du har jo drømmekroppen», og i stedet for å takke for det utrolig fine komplimentet svarte jeg «ikke tull da» og begynte å ramse opp alt jeg er misfornøyd med ved meg selv. Dette har jeg angret på i ettertid, så nå prøver jeg å bli flinkere til å ta innover meg de fine ordene jeg får og tro på dem.

Når det kommer til hvilke trekk jeg liker ved meg selv, så er jeg glad i leppene mine. Jeg synes de er akkurat store og fyldige nok med den perfekte formen. Magen min er heller ikke så verst. Den flat og fin med en søt føflekk rett under navlen. Jeg er også veldig glad i hudfargen min som jeg liker å tro at jeg har fra min fantastiske farmor. Huden hennes blir alltid glødende om sommeren - og det blir min også. At jeg har en velfungerende kropp som gir meg muligheten til å gjøre ting jeg liker, som å sykle til stranda eller jogge i skogen, er jeg også evig takknemlig for. Jeg tror mange av oss glemmer at når alt kommer til alt så er det dét som er det viktigste.

Malin Gaden (25)

Journalist og moteansvarlig

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Jeg finner ekstremt mye glede i å gjøre andre glade, og det er en kvalitet jeg virkelig setter pris på. Samtidig er dette noe som også har plaget meg fra jeg var liten, da jeg i ettertid ser jeg kan ha vært litt dumsnill. Men, de siste årene har jeg innsett at man klarer ikke å please alle 100 prosent 24/7. At jeg nå i det hele tatt klarer å si nei til noe eller snakke med venninne eller et familiemedlem med noe jeg synes er vanskelig i stedet for å bare smile og si at alt er bra, er noe jeg aldri trodde jeg ville klare å gjøre. Og det er jeg sykt stolt av!

LES OGSÅ: Slik får du bedre selvfølelse

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer