Rengjøring

Dette får vasken til å skinne - du har det garantert hjemme

Glem spesialproduktene, den mest effektive rengjøringen gjør du med det du allerede har i skapet.

ENKLE TIPS TIL RENGJØRINGEN HJEMME: Det er alltid interessant å oppdage nye praktiske bruksområder for produkter du allerede eier. Det sparer også plass og utgifter. FOTO: NTB
ENKLE TIPS TIL RENGJØRINGEN HJEMME: Det er alltid interessant å oppdage nye praktiske bruksområder for produkter du allerede eier. Det sparer også plass og utgifter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange sliter med hvordan de skal rengjøre i hjemmet fra tid til annen. Det gjelder kanskje spesielt de apparatene og stedene som ikke trenger en ukentlig vask, men som krever en rengjøring kun i ny og ne.

Oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og kjøkkenviften er blant disse. Men vi har også de tingene som vi må vaske oftere enn én gang i uken, og som aldri vil skinne slik vi ønsker.

Den australske Instagram-brukeren @what.sophie.does deler geniale og ofte logiske, men kanskje ikke så åpenbare tips til hjemmet. Tipsene vi ikke visste at vi trengte om hage, matlaging, organisering og rengjøring, deler hun med sine i overkant 65 tusen følgere.

Vi har hentet inn noen enkle råd til rengjøringen – helt uten dyre produkter – for det du trenger har du garantert i skapet hjemme.

Skinnende ren vask

I sitt nyeste innlegg røper vaskeeksperten kunsten å få skinnende rent armatur på vasken.

Australieren kommer med et uventet råd.

Du kan gjerne vaske på vanlig måte med ditt foretrukne rengjøringsmiddel, men for å få det blanke armaturet så skinnende som mulig, kan du bruke noe du garantert har stående på badet allerede. Legg et tynt lag med barberingsskum på det du ønsker skal skinne – og tørk deretter av – og voilà!

Støvfri lampeskjerm

Mange har en klesrulle liggende – enten fordi du har hund eller katt som røyter hår som fester seg på klær og møbler, eller fordi det kan lønne seg å gå over ullkåpen eller dressjakka før et viktig møte.

Men har du tenkt på at den også kan brukes til å fjerne støv fra lampeskjermer? Dersom lampeskjermen består av tekstil, kan det være utfordrende å rengjøre den med klut eller andre rengjøringsredskaper. Gjør du det derimot med en klesrulle, vil støvet feste seg til den når du ruller den forsiktig over og lampeskjermen ser plutselig ut som ny.

BARBERSKUM: Et tynt lag med barberingsskum på det du ønsker skal skinne er et godt tips. FOTO: NTB
BARBERSKUM: Et tynt lag med barberingsskum på det du ønsker skal skinne er et godt tips. FOTO: NTB Vis mer

Ren og luktfri vaskemaskin

KK har tidligere skrevet om hvordan du skal vaske sneakersene dine i maskinen og hvor ofte maskinen bør vaskes for å unngå både lukt og ikke måtte risikere at klærne rett og slett ikke blir rene.

Med skitt og farge fra klær, gammelt vaskemiddel, og hår og støv som samler seg opp, er det ikke alltid like lett å vite hvordan du skal rengjøre vaskemaskinen.

Men australieren har svaret.

Legg en halv kopp med bakepulver rett i maskinen og vask på høy temperatur samt høy sentrifugering slik at alt innvendig blir rengjort. Da vil både lukt og skitt som kan overføres til klær fjernes, og maskinen er klar til å vaske klærne helt rene igjen.

LETT Å GLEMME: Husker du å rengjøre steder som ikke trengs å vaskes så ofte? FOTO: NTB
LETT Å GLEMME: Husker du å rengjøre steder som ikke trengs å vaskes så ofte? FOTO: NTB Vis mer

Skal ikke så mye til

Rengjøringsekspert Eli Liv Hagesæther har tidligere anbefalt KKs lesere å rengjøre vaskemaskinen omtrent annenhver måned, oftere trengs ikke. Hun hadde også et par andre tips til å holde maskinen ren:

– Jeg tar regelmessig ut såpekoppen og rengjør den for såperester, så tørker jeg over med en klut i kammeret før jeg setter den tilbake på plass. Det er også viktig å huske å rense filteret for lo, sa hun til KK.

I gummiperforeringen rundt åpningen kan det legge seg mye rart etter noen vask. Rengjøringseksperten anbefaler å dra hånden over å sjekke med jevne mellomrom. Glassdøren bør også vaskes innvendig og utvendig når du ser at det trengs.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer