Madeleine McCann

Dette gjør McCann-familien i dag

13 år er gått siden Madeleine McCann forsvant fra ferieparadiset.

MADELEINE MCCANN: I 2007 forvant Kate og Gerry McCanns datter fra feriestedet Praia da Luz i Portugal. Nå 13 år senere er de kanskje nærmere et svar på hva som skjedde enn noen gang før. FOTO: NTB scanpix
MADELEINE MCCANN: I 2007 forvant Kate og Gerry McCanns datter fra feriestedet Praia da Luz i Portugal. Nå 13 år senere er de kanskje nærmere et svar på hva som skjedde enn noen gang før. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historien om den tre år gamle britiske jenta Madeleine McCann, som forsvant fra feriestedet Praia da Luz i Portugal 3. mai 2007, er en forsvinningssak som har berørt en hel verden.

Hva skjedde egentlig med den lille jenta, som lå og sov i sengen i familie-leilighetskomplekset i den populære feriebyen ved Algarvekysten?

Foreldrene Kate og Gerry McCann har hele tiden hevdet sin uskyld, til tross for at de en periode ble mistenkt for å ha tatt livet av sin tre år gamle datter.

Ett steg nærmere sannheten?

I juni 2020, over 13 år senere, kommer det frem opplysninger om at en 43 år gammel tysk mann kan ha stått bak forsvinningen. Ifølge Dagbladet, som siterer den tyske avisen Bild, er mannen tidligere dømt for flere tilfeller av seksuelle overgrep mot barn.

Avisen skriver at 43-åringen i perioden 1995 og 2007 bodde på Algarvekysten, i nærheten av stedet hvor McCann-familien ferierte. Der gjorde han seg skyldig i diverse lovbrudd, som innbrudd på hoteller og i ferieboliger, samt narkohandel.

Nå er påtalemakten i Braunschweig i Niedersachsen koblet inn i etterforskningen, skriver Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.