Google Trends:

Dette googlet du mest i 2018

Gjetter du hvilken norsk kvinne og mann vi har vært mest nysgjerrig på i år?

POPULÆRE SØK: Har du søkt på Trine Skei Grande eller lammelår i år? Det er nemlig to toppsøk i Norge i 2018. Foto: Scanpix
POPULÆRE SØK: Har du søkt på Trine Skei Grande eller lammelår i år? Det er nemlig to toppsøk i Norge i 2018. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Nylig delte Google Trends lister over hva folk rundt om i hele verden har søkt mest på i 2018. Resultatene kommer selvfølgelig til å variere fra land til land. Vi antar at Bahareh Letnes ikke er den kvinnen de har googlet mest i USA i år. Her i Norge derimot, har hun kommet langt opp på lista.

NORSKE KVINNER

Så, hvilke kvinner har vi vært mest nysgjerrige på det siste året? Vi har allerede nevnt ei dame: Bahareh Letnes. Før 2018 hadde ikke mange hørt om 28-åringen. Helt til hun møtte FrP-politiker Per Sandberg. I anledning utgivelse av boken til Letnes og Sandberg, «Fremmede makter flytter inn», møtte KK 2018s mest omtalte par. Les intervjuet her.

Likevel er det ikke Letnes som ligger på førsteplass over kvinner som er blitt mest søkt på i Google i 2018. Her er topp 5:

1. Trine Skei Grande
2. Bahareh Letnes
3. Nora Mørk
4. Ida Eide
5. Juliane Snekkestad

Bahareh Letnes. Foto: Ida Bergersen for KK
Bahareh Letnes. Foto: Ida Bergersen for KK Vis mer

NORSKE MENN

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at navnet Per Sandberg er blitt tastet inn i Google et par ganger dette året. Han har faktisk blitt googlet så mye at han befinner seg på førsteplassen.

Like bak kommer en mann som har lagt håndballkarrieren bak seg for å satse på et liv i rampelyset. Du vet sikkert hvem jeg snakker om?

1. Per Sandberg
2. Frank Løke
3. Trond Giske
4. Pushwagner
5. Knut Arild Hareide

LES OGSÅ: Da det stormet som verst rundt KrF i høst, hadde ekteparet Hareide sin helt egen private kamp å kjempe.

MORGENSTUND HOS FAMILIEN HAREIDE: Familien Hareide har to barn og to bonusbarn fra Lisa Marias avdøde søster. I høst skulle de dele nyheten om at en ny var på vei, men Lisa Maria spontanaborterte. FOTO: Astrid Waller
MORGENSTUND HOS FAMILIEN HAREIDE: Familien Hareide har to barn og to bonusbarn fra Lisa Marias avdøde søster. I høst skulle de dele nyheten om at en ny var på vei, men Lisa Maria spontanaborterte. FOTO: Astrid Waller Vis mer

SØK

Google har også ramset opp en liste med mye godt og blandet som vi har søkt på i år. Her finner du alt fra VM til tv-serien «Ex on the Beach».

1. VM
2. Aviici
3. Medaljeoversikt OL
4. Ex on the Ceach Norge
5. Eurosport Player

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleombruste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Emilie Rydning / Malene Storrusten. Vis mer

HVA ER...?

Det er fryktelig lett å skrive inn et spørsmål i Google når man lurer på noe. Og vi er ikke de eneste som mener det. Vi lurer på så mye forskjellig, men her er topp 5-listen over «hva er...?»-spørsmålene våre i 2018:

1. Hva er pinse?
2. Hva er acer?
3. Hva er klokka?
4. Hva er blått kort i håndball?
5. Hva er substantiv?

Mange har googlet «hva er klokka?» i 2018. Foto: Scanpix
Mange har googlet «hva er klokka?» i 2018. Foto: Scanpix Vis mer

HVORDAN...?

Vi har stilt mange spørsmål i 2018, og ikke bare «hva er...?», men også «hvordan...?». Dette året har vi blant annet lurt på hvordan man får tilbake gamle Snapchat, men også hvordan man skal skrive en søknad.

Lurer du på hvordan du skal skrive en CV? Sjekk ut denne saken!

1. Hvordan få tilbake gamle Snapchat?
2. Hvordan se OL?
3. Hvordan skrive søknad?
4. Hvordan bli kvitt fluer?
5. Hvordan bli kvitt bananfluer?

Ønsker du svaret på den siste? Sjekk ut denne saken:

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt bananfluene

Aperol Spritz. Foto: Scanpix
Aperol Spritz. Foto: Scanpix Vis mer

OPPSKRIFTER

På bildet over ser du drinken Aperol Spritz. En drink som faktisk havner på andreplass over de mest googlede oppskriftene i 2018. Denne friske sommerdrinken er definitivt en kontrast til oppskriften som troner på toppen!

1. Lammelår
2. Aperol Spritz
3. Foccacia
4. Fårikål Hellstrøm
5. Bo ssam

Vil du prøve en annen drink før 2019 kommer? Ta en titt på videoen under!

Se hele oppskriften på KK.no Video: Per Ervland Musikk: Epidemic Sound Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer