Else Kåss Furuseth

– Dette har jeg angret på i 10 år

Else Kåss Furuseth skammer seg fortsatt over at hun ikke sa unnskyld.

ELSE KÅSS FURUSETH: Hun har skrevet bok om å si nei. Likevel er det alle ja-ene som har gitt henne de største kickene. Men en ting angrer hun veldig på. FOTO: Astrid Waller
ELSE KÅSS FURUSETH: Hun har skrevet bok om å si nei. Likevel er det alle ja-ene som har gitt henne de største kickene. Men en ting angrer hun veldig på. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Alle har vi noe vi skulle ha ugjort. Den ene hendelsen der vi kanskje burde stanset og sagt «nei»? Noen har flere sånne i bagasjen. Enkelte så mange at de kunne skrevet en hel bok om det. Else Kåss Furuseth er en av dem. Når KK møter henne til intervju er hun aktuell med boken «Jeg burde kanskje sagt nei», en reise i Elses mer eller mindre lure valg. I tidvis hjerteskjærende historier reflekterer hun rundt egne grenser, og spør om det er mulig «å forandre de mest inngrodde sidene av personligheten».

Hun ankommer intervjuet en halvtime for sent, etter flere tekstmeldinger hvor hun varsler at hun er på vei.

– 24 minutter for sen, korrigerer Else med et raskt blikk på klokken, og takker for tålmodigheten.

Hun ser seg rundt:

– Jeg føler nesten at det er skjult kamera her, for å vise hvordan jeg er. Det er en yrkesskade, ikke bare narsissisme!

I veska har hun med seg boken. Baksideteksten har påtrykket alle hennes egne kommentarer til redaktøren: «Gjennom et langt liv? Jeg er 43 år, ikke 87?», spør Else, med rødpenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.