Amming:

«Dette kan jeg», tenkte Sara Emilie (30) da hun skulle amme sitt tredje barn

- Jeg skulle gjøre som jeg alltid hadde gjort - sette meg i sofaen og være melkeku.

AMMING: I et innlegg på Instagram forteller influenser Sara Emilie Tandberg om hvor vanskelig det var å slite med ammingen av sitt tredje barn. Foto: Shad Madian / FOTOMAD
AMMING: I et innlegg på Instagram forteller influenser Sara Emilie Tandberg om hvor vanskelig det var å slite med ammingen av sitt tredje barn. Foto: Shad Madian / FOTOMAD Vis mer
Publisert

«Hadde noen sagt til meg som høygravid at jeg kom til å gi flaske, så hadde jeg ledd», skriver influenser Sara Emilie Tandberg (30) i et innlegg på Instagram.

Med to tidligere barn som hadde fullammet trodde Norges største mammablogger at det skulle bli like enkelt da sønnen Luke kom til verden.

«Jeg gjorde som jeg alltid hadde gjort - lot han henge på til en hver tid han ønsket og var godt forberedt på å være «stuck» i sofaen de kommende mnd som melkeku. Tredjegangsmamma. Hallo. Dette kan jeg», skriver hun i innlegget.

Vonde og vanskelige dager

Sønnen slet med vektnedgang og det var så vidt familien fikk dra hjem fra sykehuset. Bloggeren var likevel sikker på at melkeproduksjonen skulle fungere og at alt skulle ordne seg da sønnen kom hjem. I stedet ble de første dagene etter hjemkomsten vonde og vanskelige.

«De neste dagene var et helvete. Så vondt. En utrøstelig baby ingen fikk holde, og et hjemmebesøk som viste klar vektnedgang. Han hang i 24/7 men jeg merket denne gangen - at alt var annerledes. Hvor er melka mi?», skriver Tandberg i innlegget.

Etter ti dager måtte de tilslutt gi sønnen flaske for å få i ham næring. Da sønnen slukte 60 ml på kort tid forteller hun at hun følte både sorg og glede.

«Jeg var lei meg fordi jeg aldri hadde trodd at mine «fløtepupper» skulle være noe annet for nummer tre».

Glad hun startet med flaskemating

Samtidig er hun glad for at hun innså at hun måtte gå over til flaskemating såpass tidlig.

«Istedenfor å bruke utallige timer på å føle meg mislykket med å forsøke ditt og datt så ga jeg meg mens leken var god. Amming er skikkelig fint, og veldig bra. Men det er ikke alt».

Det er ikke første gang mammabloggeren er åpen om vanskelige perioder i livet. Sammen med Robin Daldorff Magnussen har hun fra før barna Liam og Emma. Da paret valgte å gjøre det slutt for et par år siden lot de TV-kameraene følge dem gjennom bruddet da de filmet til «Bloggerne».

- Vi ønsket å være åpne for å inspirere andre, og vise at det går an å løse et brudd på en fin måte. Å la TV-kameraene følge med ble veldig naturlig ettersom jeg har den jobben jeg har, og Robin har vært en stor del av det, har Sara Emilie tidligere uttalt til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer