Lyve til legen

Dette lyver vi mest om til legen

- Hos noen går det så langt at man risikerer å bli infertil, sier lege.

LØGN: Det er dessverre mange som velger å dra en hvit løgn når de besøker legekontoret - enten fordi det er pinlig, fordi de vil pynte på sannheten eller fordi de veldig gjerne vil ha respet på legemidler man egentlig ikke får. FOTO: NTB
LØGN: Det er dessverre mange som velger å dra en hvit løgn når de besøker legekontoret - enten fordi det er pinlig, fordi de vil pynte på sannheten eller fordi de veldig gjerne vil ha respet på legemidler man egentlig ikke får. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Bare det å gå til legen kan være en utfordring for mange, og er gjerne noe man dessverre dropper å gjøre før man virkelig . Også det å åpne seg for legen og være helt ærlig kan føles problematisk.

KK har tidligere skrevet en sak om at hver tiende person lyver når de oppsøker legen. Dette tilsvarer 11 prosent av befolkningen. Undersøkelsen er gjort av Aleris Vårdpanel i Sverige.

Noen velger kanskje å dra en løgn om rent uskyldige ting, som egen livsstil eller faste hverdagsvaner. Andre lyver bevisst på seg både det ene og det andre for å sikre seg sykemelding eller resepter.

Vi i KK er likevel nysgjerrige: Hva er det folk flest lyver mest om til legen?

For å finne svar på dette har vi kontaktet nettopp to leger, for å høre hva de opplever er de største løgnene på legekontoret!

Tabubelagte temaer

Allmennlege ved Legevisitt og daglig leder for Maja.no, Harald Dobloug, sier til KK at spesielt temaer som underlivsplager, ereksjonsproblemer og bruk av stimulantia som rusmidler, røyk og alkohol er vanskelig for pasientene å snakke om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer