New York:

Dette New York-ekteparet eier et hus som de aldri har bodd i - sover heller på sofaen til ukjente mennesker

- Det er mye å vinne på en slik livsstil, sier Jennifer Liepen til KK.

NEW YORK: Jennifer Liepen og Sandy Patch eier et hus til rundt tre millioner i New Jersey - som de aldri har bodd i. For å finansiere boligutgiftene leier de ut huset gjennom Airbnb og jobber som kjæledyrpassere for ukjente mennesker som er bortreist. Da sover de på sofaen deres. FOTO: NTB Scanpix
NEW YORK: Jennifer Liepen og Sandy Patch eier et hus til rundt tre millioner i New Jersey - som de aldri har bodd i. For å finansiere boligutgiftene leier de ut huset gjennom Airbnb og jobber som kjæledyrpassere for ukjente mennesker som er bortreist. Da sover de på sofaen deres. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle tro at den ultimate drømmen er å bo i et eget hus - som man eier selv - bare et steinkast unna den yrende storbymetropolen New York. Men for ekteparet Jennifer Liepen (32) og Sandy Patch (33) er det heller stikk motsatt!

De har nemlig frivillig valgt å bo på sofaen til ukjente mennesker store deler av året. Jennifer og Sandy leier ut huset de eier i New Jersey gjennom utleietjenesten Airbnb, og har opprettet foretaket Woof Woof som tilbyr tjenester til kjæledyreiere i New York som trenger noen til å passe på kjæledyrene deres når de selv er bortreist. På den måten har ekteparet tilgang til tak over hodet og en seng - eller sofa - å sove på.

- Vi er nomader. Vi har bodd i alt fra knøttsmå studioleiligheter i utkanten av Bushwick til loftsleiligheter i millionklassen, forklarer Liepen i et intervju med New York Post.

LES OGSÅ: Norske Jeanett solgte alt hun eide og flyttet til Mongolia

- Jeg har alltid følt at det å ha en egen leilighet har vært bortkastet bruk av plass

Paret møttes via et online dating-sted i januar 2015, og giftet seg i mars 2016. Via bloggen NYnomads.com deler de stort og smått fra livet som urbane nomader, og til New York Post forklarer Patch hvorfor de har valgt den utradisjonelle bosituasjonen.

- Jeg har alltid følt at det å ha en egen leilighet har vært bortkastet bruk av plass. Jeg jobber veldig mye hele tiden, og å eie alle disse elektriske hvitevarene har bidratt til sløsing med strøm, sier han i intervjuet.

Sandy Patch er teknisk direktør i det New York-baserte filmproduksjonselskapet Final Frame, mens kona Jennifer er personlig assistent. Mesteparten av lønnen de tjener går rett inn på sparekonto, og i løpet av de siste to årene har de, ifølge Patch, spart rundt 400 000 kroner på nomadetilværelsen.

- Byr en sånn livsstil bare på solskinnsdager, Jennifer?

- Det er mye å vinne på en slik livsstil. Det er eventyrlig og gir oss mulighet til å møte mennesker og dyr vi aldri ville ha møtt ellers. I tillegg sparer vi jo mye penger. Men, en slik livsstil krever MYE planlegging. Jeg går konstant rundt med en kalender som holder oss oppdatert om hvor vi skal være når. Så er det jo det aspektet med at vi hele tiden må flytte tingene våre rundt, og dette gjør at vi for eksempel har begrenset med tilgang til klesskifte, sier hun til KK og legger til:

- Det er selvfølgelig øyeblikk hvor vi hadde syntes at det hadde vært deilig å ikke pakke opp og ned, eller vaske oss ut av leiligheter, men det er en del av livsstilen vi har valg, sier Jennifer til KK.

LES OGSÅ: Stine (24) får plass til en ukes søppel i et syltetøyglass

Finner mat i søppelkasser utenfor restauranter

Ekteparet har et felles budsjett på 100 dollar i måneden, og forklarer på bloggen at de er svært opptatt av gjenbruk, kompostering og zero waste-filosofien. Dette gjør at de nesten ikke har noen utgifter på mat. De har latt seg fascinere av konseptet dumpster diving (også kjent som skralling her til lands), og er ikke fremmed for å spise matvarer som de har funnet i søppelkassene utenfor ulike New York-restauranter.

- Vi spiser matvarer som er kastet fordi det hjelper oss å holde oss innenfor budsjettet vårt, men mest av alt fordi det smerter oss å se at restauranter kaster fullstendig spiselig mat, skriver ekteparet på bloggen sin.

Frem til nå har de leid en oppbevaringsenhet i Chelsea hvor de har oppbevart klær og andre ting de ellers ikke har bruk for i det daglige, og dersom de ikke har hatt kjæledyroppdrag en periode har bor de hos venner og familie. Men nå er det slutt på dette, forklarer Jennifer til KK. Hun og ektemannen har nemlig fått tilbud om å passe på kjæledyret for en kunde som skal være borte i et halvt år.

- En av klientene våre spurte om vi ville passe på hus og dyr i seks måneder, så nå er vi heldige og får et midlertidig stoppested for en tid fremover, sier Jennifer til KK.

Til New York Post fortalte ekteparet i november at de regner med å ha betalt ned på boliglånet om 15 år, og til tross for at de ikke vet hva fremtiden bringer drømmer de om å forflytte seg ut av USA.

- Hvor er dere om 10 år, Jennifer?

- Da lever vi fremdeles som urbane nomader, men gjerne på et internasjonalt nivå. Kanskje vi har en van som vi reiser rundt med mens vi passer hus og kjæledyr?

- Hva er ditt råd til mennesker der ute som vurderer å teste ut den urbane nomadelivsstilen?

- Vær klar for å ta del i en skikkelig berg-og-dal-bane-opplevelse - med sine opp- og nedturer! Men for all del, ikke glem at du gjør det for å kunne bidra til et mer bærekraftig miljø, sier Jennifer til KK.

LES OGSÅ: Lee og Rena gikk ned over 200 kilo og hadde sex for første gang etter 11 år som par

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer