Hundenavn

Dette populære jentenavnet topper lista!

Finner du navnet til din hund på lista?

SAGA SOM HUNDENAVN: Mange synes det er vanskelig å velge navn til hunden. Kanskje det populære jentenavnet Saga kunne vært noe? Foto: NTB Scanpix
SAGA SOM HUNDENAVN: Mange synes det er vanskelig å velge navn til hunden. Kanskje det populære jentenavnet Saga kunne vært noe? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I Norge bor det cirka 560.000 hunder, ifølge tallene myndighetene og NKK (Norsk kennel klubb) bruker. Det er ingen tvil om at hunder gir mye glede i de mange hjem (og sikkert en del frustrasjon), men noe som kan være vanskelig, utenom å velge rase, er valg av navn.

Det er visse ting man bør tenke gjennom når man skal navngi hunden. Kanskje det er smart å ikke bruke et altfor vanlig navn, slik at det ikke blir full forvirring i hundeparken. Det er også verdt å tenke på at du kommer til å rope navnet høyt. Trolig flere ganger daglig. Og man vil jo gjerne at navnet skal passe til hundens personlighet. Eller kanskje at det skal bety noe spesielt. Det er mye som skal klaffe!

Dersom valpen er registrert, vil den ha et stamtavlenavn. Dette navnet kan ikke endres, men du kan velge hvilket navn hunden skal adlyde i det daglige.

Agria forsikring har funnet ut av hvilke hundenavn som var mest populære i 2021. Enten du skal styre unna de mest brukte navnene, eller trenger navneinspirasjon, kan du velge å vrake blant topp 40.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.