Facebook

Dette røper Facebook om deg

Lyver mindre enn du kanskje trodde.

NØYAKTIG BILDE: Profiler på nettsamfunn gir et ganske nøyaktig bilde av brukerens faktiske personlighet, ifølge ny studie.
NØYAKTIG BILDE: Profiler på nettsamfunn gir et ganske nøyaktig bilde av brukerens faktiske personlighet, ifølge ny studie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nei, folk viser ikke bare «smørsida» på Facebook og andre sosiale nettsamfunn.Faktisk gir profilen din et ganske presist bilde av hvem du er som person.Det viser en ny tysk-amerikansk studie som skal publiseres i fagtidsskriftet Psychological Science.Les også:Facebook truer forholdet5 varseltegn for Facebook-brukereTest: Hvem er du på Facebook?

Overrasket forskerne

- Jeg ble overrasket over funnene, sier forsker Sam Gosling ved University of Texas, ifølge et presseskriv.- Man hadde jo antatt at de fleste bruker sine profiler til å promotere en forbedret versjon av seg selv.

Nøyaktige profiler

Men det var ikke hva resultatene viste.- Faktisk antyder våre funn at profiler på sosiale nettsamfunn gir et heller nøyaktig bilde av brukerne, sier kollega Mitja Back fra Johannes Gutenberg-universitetet.

MER OM STUDIEN

Forskerne så nærmere på profilene til 236 personer fra USA (Facebook) og Tyskland (studiVZ/meinVZ – et tysk studentnettverk).

Ved hjelp av spørreskjemaer ble brukernes egentlige personlighet karakterisert, så vel som deres ideal-personlighet – den personen de ønsket å være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer