Facebook og døden

Dette skjer med Facebook-kontoen din når du dør

Nei, foampartybildene fra Granka går ikke nødvendigvis i graven med deg når du dør ...

DIGITALT LIV: Har du tenkt på hva som skjer med ditt digitale ettermæle når du er borte? FOTO: NTB Scanpix
DIGITALT LIV: Har du tenkt på hva som skjer med ditt digitale ettermæle når du er borte? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du lurt på hva som skjer med Facebook-profilen din om du skulle falle fra? Blir siden automatisk tatt ned? Eller blir den stående til evig tid, som et slags stumt ettermæle, med den siste sorgløse oppdateringen: «Herlig med en løpetur!»

Begge deler kan faktisk være riktig, avhengig av hva slags valg du tar mens du er i live. Og hva slags valg Facebook og andre tar på vegne av deg.

Sosial sorg

På Facebooks internasjonale pressedager på hovedkontoret i Palo Alto i California i juni, kunne representanter fra Facebooks memorialization team, det som på norsk kan oversettes med minne-gruppen, fortelle om mediegigantens retningslinjer ved dødsfall. Alice Ely (product marketing manager) og Laura Hernandez (content policy associate manager), holdt et innlegg om selskapets minnekontoer:

– Folk bruker Facebook for å finne trøst når de har mistet nære og kjære. En av Facebooks viktigste oppgaver er å gi kraft til å bygge fellesskap, og vi har utviklet minnekontoer nettopp med dette i tankene, sa Alice Ely.

Vonde bursdager

En minnekonto er din egen Facebook-konto, som en viss tid etter din død får prefikset «til minne om» og blir liggende åpen som en minneside, potensielt sett til evig tid. Tanken er at minnesiden skal være et sosialt rom der venner og familie kan huske og minnes den de har mistet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.